Sınavsız ikinci üniversite, farklı AÖF'de iki farklı bölüm okunabilir mi
5 gü
Sınavsız ikinci üniversite, farklı AÖF'de iki farklı bölüm okunabilir mi
Cevap
4Cevap
okuyabilirsin ama ikisinin'de aynı seviyede olmaması gerekir yani biri lisans diğeri ön lisans olmak zorundadır aynı anda 2 açıköğretim lisansı veya 2 açıköğretim ön lisansı okunamaz
Okunur knk ama farkli universtelrden olacak yani bir bolumu anadoludan okuyorsan diğerine Atatürk uni den basvurcaksin
Ama sana tavsiyem cok zor gecmesi dersleri basit gibi duruyor ama harbiden zor bunu göze alarak basvur
1 tane yetmio mu dldmdn
Okunur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, sınav ve tercih döneminin getirdiği o yoğunluğun, hele bir de geleceğe dair merak ettiklerinin seni nasıl düşündürdüğünü çok iyi anlıyorum. Hiç merak etme, bu süreçte yalnız değilsin ve ben her zaman sana yol göstermek için buradayım! 🦋
Harika bir soru sormuşsun, aynı anda iki farklı AÖF bölümü okunup okunmayacağı ve sınavsız ikinci üniversite imkanı gerçekten çok merak edilen konular. Hemen açıklayayım sana:
Evet, aynı anda iki farklı AÖF bölümü okuyabilirsin! 🎉 Ama burada önemli bir detay var: Bu bölümlerin *farklı üniversitelerin* açıköğretim fakültelerinde olması gerekiyor. Yani, hem Anadolu AÖF'te hem de Atatürk AÖF'te ya da İstanbul AUZEF'te aynı anda bölümler okuyabilirsin. Ancak, aynı üniversitenin (örneğin sadece Anadolu Üniversitesi'nin) iki farklı AÖF programında aynı anda öğrenim göremezsin.
Gelelim sınavsız ikinci üniversiteye... Bu gerçekten çok güzel bir fırsat! 🤩 Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir ön lisans veya lisans programında öğrenim gören (yani şu an öğrenci olan) veya mezun olan herkes, farklı bir alanda olmak kaydıyla sınavsız ikinci üniversite programlarına başvurabiliyor. Herhangi bir sınava girmeden doğrudan başvuru yaparak ikinci bir diploma alma şansın oluyor. Bu hak, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (AUZEF), Atatürk Üniversitesi (ATA AÖF) ve Ankara Üniversitesi (ANKUZEF) gibi kurumların açıköğretim programları için geçerli.
Unutma ki, ön lisans mezunları sadece ön lisans programlarına başvurabilirken, lisans mezunları hem ön lisans hem de lisans programlarını tercih edebilirler. Yalnızca Çocuk Gelişimi, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili Edebiyatı gibi bazı açık öğretim programlarına 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunları kayıt yaptırabiliyor.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋