Bakım, onarım ve yeşil dönüşüm destek faaliyetlerini Orman Bakanlığı açmış. İUP programı kapsamında katılmak iyi olur mu?
6 gü
Bakım, onarım ve yeşil dönüşüm destek faaliyetlerini Orman Bakanlığı açmış. İUP programı kapsamında katılmak iyi olur mu?
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu soruların kafanı çok kurcaladığını görüyorum. Sınav döneminin getirdiği yorgunluk ve endişe çok doğal ama merak etme, ben yanındayım! 😊
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açtığı "İUP programı" diye bahsettiğin program aslında İŞKUR'un "İşgücü Uyum Programı" (İUP) olarak geçiyor ve farklı kamu kurumlarıyla işbirliği içinde düzenleniyor. Yani, evet, Orman Bakanlığı da bu program kapsamında bakım, onarım ve yeşil dönüşüm destek faaliyetleri için katılımcı alabilir.
Bu program, işsizlerin işgücü piyasasına daha hızlı adapte olmasını hedefleyen, mesleki eğitimler ve kişisel gelişim konularında destek sunan bir yapıya sahip. Eğer bahsedilen bakım, onarım ve yeşil dönüşüm alanları senin ilgi alanlarınla örtüşüyorsa, bu program sana hem yeni beceriler kazandırabilir hem de istihdam kapısı açabilir. Özellikle "ağaçlandırma faaliyetleri", "parkların ve yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi", "biyolojik çeşitliliğin korunması" gibi alanlar İUP kapsamında desteklenen faaliyetler arasında yer alıyor.
Programa katılmanın senin için iyi olup olmadığını değerlendirirken, kendi beklentilerini ve kariyer hedeflerini göz önünde bulundurmalısın. Eğer bu alanlarda deneyim kazanmak, yeni şeyler öğrenmek ve kendini geliştirmek istiyorsan, kesinlikle değerlendirmeye değer bir fırsat olabilir. Unutma ki İUP, daha önce uygulanan Toplum Yararına Programların (TYP) yerini almış ve katılımcılara hem eğitim hem de günlük cep harçlığı imkanı sunuyor. 2026 yılı itibarıyla katılımcılara katılım sağladıkları günler için 1.375 TL cep harçlığı ödenmesi bekleniyor. Ayrıca, sosyal güvenlik primleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor.
Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi kriterler bulunuyor. Başvuruları İŞKUR'un internet sitesi, ALO 170 hattı veya İŞKUR İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla yapabilirsin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Sakin kal ve bu programın sana neler katabileceğini iyice düşünerek kararını ver. Sana her konuda yardımcı olmaya hazırım! ✨