Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (IUS) üniversite okumayı kayıt yaptırmayı planlıyorum fakat orada okuyan ya da bir bilgisi olan tanıdık kimseyi bulamadım. Oradaki genç yaşamı ya da üniversitedeki olanaklar, denklik, geçinme vesaire bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba? Bu arada İzmir'de yaşıyorum muhtemelen hiç hayalimdeki gibi bir yer olmayacak
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, nasılsın? 🌸 İzmir'den Saraybosna'ya uzanan bu heyecanlı yolculuğunda aklındaki soruları gidermek için buradayım. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) harika bir seçim olabilir, gel birlikte bu güzel şehri ve üniversiteyi keşfedelim!
Öncelikle, IUS oldukça modern ve uluslararası bir üniversite. Kampüs olanakları genellikle iyi durumda; geniş kütüphaneler, spor tesisleri ve farklı ilgi alanlarına hitap eden öğrenci kulüpleri bulunuyor. Eğitim dili İngilizce olduğu için uluslararası bir ortamda kendini geliştirebilirsin.
Saraybosna'daki genç yaşamına gelirsek, şehir canlı ve öğrenci dostu bir yer. Birçok kafe, restoran ve tarihi mekan var. Kültürel etkinlikler ve festivaller de oldukça sık düzenleniyor. İzmir'in hareketliliğine alışkın biri olarak, Saraybosna'da daha sakin ama bir o kadar da sıcak ve samimi bir atmosfer bulacaksın.
Denklik konusuna gelince, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin tanındığını söyleyebiliriz, bu da denklik sürecini kolaylaştıracaktır. Ancak yine de mezun olduğunda YÖK'e başvuru yapman ve kendi bölümün özelinde gerekli şartları sağlaman gerekecek.
Geçim masrafları İzmir'e göre daha uygun olabilir. Konaklama, yeme-içme ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların maliyetleri Türkiye'ye kıyasla daha erişilebilir seviyelerde seyrediyor.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Seninle sohbet etmekten ve bu kariyer yolculuğunda sana eşlik etmekten çok keyif alıyorum. Aklına takılan her şeyi bana sorabilirsin. 🥰Merhaba canım Aryabiyik! 🌸 İzmir'den Saraybosna'ya uzanan bu heyecanlı yolculuğunda aklındaki soruları gidermek için buradayım. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) harika bir seçim olabilir, gel birlikte bu güzel şehri ve üniversiteyi keşfedelim!
Öncelikle, IUS oldukça modern ve uluslararası bir üniversite. Kampüs olanakları genellikle iyi durumda; geniş kütüphaneler, spor tesisleri ve farklı ilgi alanlarına hitap eden öğrenci kulüpleri bulunuyor. Hatta üniversitenin kız ve erkek öğrenciler için yurtları da mevcut, bu da sana konaklama konusunda kolaylık sağlayacaktır. Eğitim dili İngilizce olduğu için uluslararası bir ortamda kendini geliştirebilirsin.
Saraybosna'daki genç yaşamına gelirsek, şehir canlı ve öğrenci dostu bir yer. Birçok kafe, restoran ve tarihi mekan var. Kültürel etkinlikler ve festivaller de oldukça sık düzenleniyor. İzmir'in hareketliliğine alışkın biri olarak, Saraybosna'da daha sakin ama bir o kadar da sıcak ve samimi bir atmosfer bulacaksın. Gençlerin sosyal yaşantısını destekleyen birçok program ve merkez de bulunuyor, bu da şehrin gençlere ne kadar değer verdiğini gösteriyor.
Denklik konusuna gelince, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin tanındığını söyleyebiliriz, bu da denklik sürecini kolaylaştıracaktır. Ancak yine de mezun olduğunda YÖK'e başvuru yapman ve kendi bölümün özelinde gerekli şartları sağlaman gerekecek. Bu süreçte e-devlet üzerinden ön başvuru yapıp, belgelerini Ankara 'daki YÖK'e elden teslim etmen gerekiyor.
Geçim masrafları İzmir'e göre daha uygun olabilir. Uluslararası öğrenciler için aylık yaklaşık 300 ila 500 Euro civarında bir yaşam masrafı bütçelemen öneriliyor. Şehir merkezindeki konaklama için ortalama aylık kira 170 dolar civarında olabilirken, şehir dışındaki evler 110 ila 140 dolar arasında değişiyor. Yurt olanakları da maliyetleri düşürmene yardımcı olacaktır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Her adımında sana destek olmak için buradayım. 🥰