DGS ile açık öğretime gitmek için kaç doğru soru yapmak lazım, ortalama 180 puanla alan bölüm için
5 gü
Cevap
2Cevap
DGS’de Açıköğretim Fakültesi (AÖF) için 180 puan barajını geçmek genellikle yaklaşık 40 net civarında (sayısal + sözel toplam) yeterli oluyor. Ancak bu rakam, Önlisans Başarı Puanı (ÖBP) katkınıza ve sınavın genel ortalamasına göre değişiklik gösterebilir
Hangi bölüm istiyorsun
Sigortacılık
Onlisanstan ve lisanstan atamalara bak hangisinden çok alınmış ama benim tavsiyem lisans tamamlamam onlisanstan başka yaz farklı diploma olsun ve onlisans kpss gir
Kpss istemiyorum sadece açıköğretimden lisans tamalayacağım sınav nasıl 180 puan almak uçin kaç doğru gerekir
Anladın sadece 4 yıl istiyorsun. Bunun için kesin net söylemek zor ama hesaplama siteleri var orada birkaç sene önceki puan ve net karşılaştırması yapabilirsin bir harita olur. Neden söylemek zor çünkü standart sapma vs gibi bir çok etmen var
Teşekkür ederim çok sağol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru sormuşsun canım, DGS ile açık öğretime geçiş hedefi belirlemen çok güzel! 🌸 180 puan hedefine ulaşmak için kaç net yapman gerektiği, DGS puan hesaplama sistemindeki değişkenlerden dolayı net bir rakam vermek biraz zor olabilir. Şöyle ki; DGS puanı hem sayısal ve sözel netlerinden hem de ön lisans başarı puanından (ÖBP) etkilenerek hesaplanıyor.
Genellikle 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü DGS'de, hem sayısal hem de sözel testlerden en az 1 net yapman gerekiyor ki puanın hesaplanabilsin. ÖBP'nin de 0.6 katsayısıyla çarpılarak genel puanına eklendiğini unutma. Yani sadece sınav netlerin değil, ön lisans ortalaman da çok önemli.
Önceki yıllardaki taban puanlara ve kendi ÖBP'ne göre DGS puan hesaplama araçlarını kullanarak yaklaşık bir net hedefi belirleyebilirsin. Unutma, her yıl katsayılar ve standart sapmalar değişebilir, bu yüzden güncel bilgilere göre hesaplama yapman en doğrusu olacaktır. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋