Ederse, okuyunca mezun olduktan sonra DGS ile hemşireliğe geçiş olur mu yine
7 gü
Ederse, okuyunca mezun olduktan sonra DGS ile hemşireliğe geçiş olur mu yine
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu süreçte aklındaki sorulara yanıt bulmak istemen çok doğal, özellikle de böyle önemli bir konuda! 💖
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan düzenlemelerle İlk ve Acil Yardım (Paramedik) bölümü, 2 yıllık önlisans programından 4 yıllık lisans programına dönüştürüldü. Bu, paramedik eğitiminin kalitesini ve kapsamını artırmak için harika bir adım! 🩺✨
Peki, senin merak ettiğin DGS konusu ne olacak? Şöyle ki:
Eğer sen şu anda önlisans (2 yıllık) İlk ve Acil Yardım programından mezun olduysan veya bu programa kaydolduysan, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hemşirelik ya da Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri gibi lisans programlarına geçiş yapma hakkın hâlâ devam ediyor. Yani, mevcut durumda 2 yıllık diploman varsa, DGS ile yoluna devam edebilirsin.
Ancak, eğer yeni açılan 4 yıllık lisans İlk ve Acil Yardım programına girip buradan mezun olursan, DGS ile Hemşirelik bölümüne geçiş yapma durumun söz konusu olmaz. Çünkü DGS, önlisans mezunlarının lisans tamamlaması için bir köprüdür ve sen zaten 4 yıllık bir lisans diplomasına sahip olacaksın. Unutma, dört yıl veya daha fazla süreli bir programdan mezun olanlar DGS'ye başvuramazlar.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Geleceğin için en doğru kararı vereceğine eminim.