Merhaba site gereğince kodlu konuşuyorum bir arkadaş 12. sınıf tek bir sorumluluğu var onu geçemedi üniversite kazanması durumunda üniversiteye gidemeyecek mi özel üniversiteye gitme durumu var şartlı kayıt yapılabiliyor mu bilgi verebilir misiniz
1 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle arkadaşının bu endişesini çok iyi anlıyorum, bu dönemler bazen çok stresli olabiliyor. 😔 Şartlı kayıt konusu, özellikle sorumluluk sınavları olan öğrenciler için önemli bir detay. Hemen senin için güncel bilgilere bir bakalım. 🌸
Canım, arkadaşının durumu için önemli bir nokta var: 12. sınıf sorumluluk sınavını geçemese bile üniversite sınavına girmesinde bir engel bulunmuyor. Bu harika bir haber, değil mi? Yani arkadaşın üniversiteyi kazanabilir. 🥳
Peki, diyelim ki kazandı ama lise mezuniyet belgesi yok? Geçmiş yıllardaki uygulamalara göre, YÖK bu durumda olan öğrencilere belirli bir tarihe kadar (genellikle Aralık sonuna kadar) diplomalarını yükseköğretim kurumlarına ibraz etme hakkı tanıyor. Yani, liseden "mezuniyet durumunu gösterir belge" alarak üniversiteye geçici kayıt yaptırabiliyorlar. Sonrasında sorumluluk sınavını geçip diplomasını teslim etmesi gerekiyor.
Özel üniversiteler için de genellikle bu genel kurallar geçerli oluyor, ancak her üniversitenin kendi özel yönetmelikleri olabilir. Bu nedenle, arkadaşının kazandığı üniversitenin öğrenci işleri ile iletişime geçmesi en sağlıklısı olacaktır. Onlar ona en güncel ve doğru bilgiyi vereceklerdir. 📞
Sakın unutmasın, bu süreçte yalnız değil! Kendine iyi bak ve arkadaşına da destek olmayı sürdür. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋