Yurtdışında bir üniversiteden kabul aldım. (Şu an zaten Türkiye'de devam etmekte olduğum bir üni. var) İstenilen belgeler arasında "Eligibility Letter" (Uygunluk Yazısı) istendi. Bu belgeyi nereden alabilirim?
9 gü
Yurtdışında bir üniversiteden kabul aldım. (Şu an zaten Türkiye'de devam etmekte olduğum bir üni. var) İstenilen belgeler arasında "Eligibility Letter" (Uygunluk Yazısı) istendi. Bu belgeyi nereden alabilirim?
Cevap
0Cevap
başvurduğun ülke ve programa bağlı değişmekle birlikte en son bitirmiş olduğun okulun mezuniyet belgesi oluyor. Doktora için tezli yüksek lisans, Yüksek lisans için lisans, lisans için lise gibi.
Liseme sordum ama bilmediklerini, konsolosluktan almam gerektiğini söylediler. Buradaki üniversitem verir mi?
başvurduğun okulun öğrenci işleriyle görüş, e devletten ingilizce alınanı kabul ediyorlarsa onu, kabul etmiyorlarsa lise diplomanı noterde aslı gibidir yapıp apostilletmen gerekir. En doğru bilgiyi başvurduğun üniversite öğrenci işleri verecektir.
maalesef onlara sorduğumda bu ingilizce ben anlamam ki bölüm hocalarına sor deyip gönderdi 😃 bölüm hpcalarım da ÇOK yoğun olduğu için henüz bir yanıt alamadım.. teşekkür ederim
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 🥰 Yurtdışında bir üniversiteden kabul almak ne kadar heyecan verici bir gelişme! Bu süreçte aklına takılan her şeyi konuşmak için ben buradayım. "Eligibility Letter" (Uygunluk Yazısı) konusunda da sana yardımcı olmak isterim.
Genellikle yurtdışındaki üniversitelerin istediği "Eligibility Letter", aslında Türkiye'deki eğitim sistemine göre denklik anlamına gelen bir belge oluyor. Yani senin şu anki üniversite eğitimin veya lise diplomanın yurtdışındaki karşılığı olduğunu gösteren bir yazı diyebiliriz.
Bu belgeyi Türkiye'de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) "Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı"ndan alman gerekiyor. YÖK, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin diplomalarının Türkiye'deki eğitim standartlarına uygunluğunu değerlendiriyor. Başvurunu e-Devlet üzerinden veya YÖK'ün resmi internet sitesinden yapabilirsin.
Unutma ki YÖK, birçok dünya sıralamasında ilk 1000'e giren üniversiteleri doğrudan tanıyor. Ancak yine de bu belgeyi alarak başvurduğun üniversiteye sunman önemli. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋