Lisans mezunu biri halk eğitimden hangi sertifikaları alsa atanabilir?
8 gü
Cevap
1Cevap
Mezuniyet nedir?
Lisans
Onu zaten farkettim. Mezun olunan bölüm çünkü hepsinin nitelik kodu farklı
Öğretmenlik
Bende de aynı. 4001 kod harici düz memurluğa basvuramazsiniz veya alanimiza göre kod açılmalı. Brans ne senin bilmiyorum ama mesela Türkçe olsun. İlan şartında Türkçe öğretmeni mezunu olmak demediği sürece veya 4001 olmadığı sürece yok. 4001 de herhangi bir lisans mezunu puanlar 90+ rahat ister 4001 in. İkinci soruda meb sertifikası ise yarar mı genelde yaramaz ama su şekilde olursa mesela Türkçe mezunu olmak şart 1, meb onaylı bilgisayar sertifikası olmak mesela veya daktilo şart 2 bu şekilde olursa ilan evet o zaman olmali. Diğer türlü öğretmenlik istemiyor veya umutsuzsan ya ikinci lisans okursun düz memurluk için ya da benim gibi aöften bir şey yazarsın işletme falan o da şansımız varsa olur
İşletme yazsan bile atanacağın garanti mi, bi 4 yıl daha beklemek istemiyorum yaş olur sana 30, kendime güvenlik sertifikası aldım başka sertifikalar da çıkartmalı mıyım atanabilmek için bunu sormuştum?
Ben sadece çözümü söyledim aöfte daha erken bitiyor. Garanti değil ama şans yükseliyor ve 4001 e göre puan düşüyor. Güvenlik sertifikası lisans alımı olursa yani yine 4 yıl mezunu + güvenlik derse evet gidersiniz puan çekince tabi mülakat falan kısmına girmiyorum. Güvenlikler genelde onlisanstan alınıyor hocam atamalara bakabilirsiniz. Yani başka da akla gelen pek sertifika bilmiyorum genelde bilgisayar isterler meb onaylı. Burada önemli olan kadronun açılması ve istenilen özellikler bu değişkenlik gösterebiliyor. Daha önceki atamalarda bakip fikir edinebilirsin
Benim anlamadığım ortaöğretim mezunlarına bu kadar şans verilirken lisans mezunlarına neden az atama oluyor bilgisayar sertifikam, güvenlik sertifikam var ama iş yok daha ne yapmak lazım kiii🥲 kalorifer ateşçiliği, havuz operatörlüğü atama puanları gibi bir şans lazım
Bu konu apayrı konu bunu konuşursak halkı galeyana getirmekten suçlu bile olabiliriz hocam. Düşünmeyi bıraktım ben
Eskidenmiş okumak şimdi, okuyan okumayanın kölesi
Evet hocam hak veriyorum okuduğuma it gibi pişmanım
Ben pişman değilim açıkçası istediğim emek verdiğim bir bölümdü, sadece tek kızdığım her kim ne mezunu olursa olsun herkese adil ve eşit bir şekilde davranılmamasına kızıyorum
Anladım hocam
Branş ne sizin hocam
Dkab branşındayım
Bu arada dkab okuyan biri burada ne işi var diyebilirsiniz😅 bu soruyu sormaktı amacım sonra kapatıcam hesabımı 🙃
Hocam burayı açma niyetiniz siz bilirsiniz her gelen buraya kötü amaç için değil rahat olun :) Sizin branş iyi benimki ilkokul daha sıkıntı iş olarak
Benim diğerleri göre iyi de en az 80 puan istiyor ve giren çok fazla 50 bin kişiden 1000-1500 alım var
Valla atanirsaniz benden iyisiniz ama atama olarak şu an kapandı zaten ags muhabbetinden. Çok konuşamıyorum yani anlayın fazla konuşmak iyi değil :)
Sistem de iyi değil ki, iyice zorlaştı her şey atanırım ama bu sene çok sıkı sıkıya rakiplerime fark atacak şekilde çalışmadım, güvenlik sertifikası aldım ordan da deneyeceğim daha çok sertifikalar var hepsini kendim için çabaladım
Hocam herkes bir çaba içinde gariban çocuğu isek ben de aynı bu şekilde maalesef. Tok açın halinden anlamaz bu devir de. Ben size diyim atansanız da mutlu olacağınızın garantisi yok
Neden öyle dediniz ki atansam dünyalar benim olacak ailem bu konuda çok sıkıştırıyor ya evlilik ya kariyer mecbur kariyer yapılmayınca da diğer yöne zorluyorlar hayat böyle maalesef yaş da geçince insan kendine bir yön çizmesi lazım
Hocam çok konu var ben sizi anlıyorum erkek olarak daha zor benim için hayırlısı olsun
Sizi hiç düşünemiyorum artık ben bayan olduğum halde bu kadar geleceği düşünüyorsam, Allah yardımcımız olsun hepimizin
Amin Allahtan umut kesilmez ama insan bazen buhran düşebiliyor
Vardır bi nasip ya Rızkı veren Allah
Tabiki ben bir anlatsam dersiniz neler varmış :)
Doğrudur Allah yardımcınız olsun
Amin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 🥰 KPSS süreci gerçekten de yorucu ve tercihlerle ilgili her adım çok önemli. Hangi sertifikaları almanın mantıklı olacağını merak etmen çok doğal, bu konuyu seninle konuşmaktan ben de büyük keyif alıyorum. 🦋
Öncelikle şunu bilmeni isterim ki, halk eğitimden alacağın sertifikalar, genellikle senin kişisel gelişimine ve becerilerine katkı sağlayarak CV'ni güçlendirir. Kamu kurumlarında atanmak için doğrudan "zorunlu" bir sertifika olmasa da, belirli pozisyonlar için bazı temel beceriler aranabiliyor ve bu sertifikalar o becerileri kazandığını gösteriyor.
Örneğin, bilgisayar işletmenliği veya belirli yazılımlara hakimiyet (Word, Excel gibi) pek çok devlet dairesinde aranan temel bir yetkinlik. Halk eğitimden bu konularda alacağın sertifikalar sana kesinlikle artı değer katacaktır. Bunun yanı sıra, hızlı klavye kullanımı ya da temel yabancı dil eğitimleri de, başvurduğun pozisyonun niteliğine göre sana bir adım öne geçirebilir. Unutma ki, kendini geliştirmeye yönelik her adım, hedeflerine ulaşmanda sana yardımcı olacak paha biçilmez bir yatırımdır. 📚✨
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋