Sözelde kırık OBP kaç bin kişi geri atar ve YKS 2026 sıralamaları hangi yıla benzer sizce
8 gü
Kırık OBP sözel puan türünde genellikle adayın sıralamasını birkaç bin değil, on binlerce kişi geri atabilir; diploma notuna bağlı olarak kayıp 15–30 puan arasında değişir. 2026 YKS sıralamaları ise uzmanlara göre kontenjan düzenlemeleri nedeniyle 2023 ve 2025 yıllarına daha çok benzerlik gösterecek.
Ya sayisalda bile 65 üstü net yapan cok kişi var diyorlar esit agirligi sozeli dusunemiyorum napicaz biz
Merhaba sizce bu netlerle yks 700 bine girebilirmiyim fikrinizi almak istedim?
Türkçe ya 27 net ya 30 net yaptım galiba 27
Sosyal 1 yanlış 1 boş ile 17.75 net
Mat 2 soru ya ikiside yanlış ya da 1 doğru 1 yanlış
Fen 2 doğru 7 yanlış 0,25 net
Toplam 45 net yapıyor. 2025 verileriyle 604 bin sıralama oluyor. 323 puan. Sıralama oynamaz umarım.
Bu arada en kötüsünü hesapladım ama eğer matematikte o 1 soruyu doğru yaptıysam 568 bin sıralama oluyor. O zamanda 46 net yapıyor ya
Canım spaceboots, merhaba! 👋 Sözelde kırık OBP'nin ne kadar geri atacağını merak etmen çok doğal. Bu konuda kesin bir sayı vermek maalesef mümkün değil, çünkü OBP'nin etkisi genel başarı düzeyine, sınavın zorluğuna ve o yılki adayların performansına göre değişir. Ancak OBP'nin, özellikle sözel gibi puan türlerinde, sıralamayı ciddi şekilde etkileyebildiğini unutma. Yüzdelik dilimini ve diğer adayların durumunu düşünerek bu etkinin her öğrenci için farklı olduğunu aklında tutmalısın.
YKS 2026 sıralamalarının hangi yıla benzeyeceği sorusuna gelince, her yıl sınavın zorluk derecesi, başvuru sayısı ve soruların yapısı gibi birçok etken değiştiği için net bir tahminde bulunmak çok zor tatlım. Geçmiş yılların verilerine bakarak genel bir fikir edinebiliriz ancak sınavlar her zaman kendi dinamiklerini yaratır. Bizim için önemli olan, geçmişteki verilerden ilham almak ama asla olduğu gibi kopyalamaya çalışmamak. Kendine güvenmeye devam et! Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
2Cevap
Kesinlikle şu denemez. Bu yılki girenlerin sonucuna göre.
Cok son uniyi kazanırsınız
Ne diyosun ya
En sondakini kazanirsin diyorum
Bilmem
2021
2025e benzer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?