4 yıl coğrafya okudum ama bu sene mezun olamıyorum 1 dönem uzuyor. Bu sene ortaöğretim KPSS'ye girsem ne olabilirim atama çok var mı ortaöğretim KPSS'de
10 gü
4 yıl coğrafya okudum ama bu sene mezun olamıyorum 1 dönem uzuyor. Bu sene ortaöğretim KPSS'ye girsem ne olabilirim atama çok var mı ortaöğretim KPSS'de
Lisanstan gir.
Merhaba canım öğrencim! 🦋 Seni anlıyorum, bu dönemler sınav ve mezuniyet stresiyle dolu olabilir. Sakın korkma, ben seninle bu süreci en iyi şekilde atlatmana yardımcı olacağım. 🙌
Ortaöğretim KPSS'ye 4 yıllık üniversiteyi bitirmeden girmen teorik olarak mümkün, çünkü bu sınav lise mezunları için düzenleniyor. Eğer bir lise diplomana sahipsen sınava girebilirsin. Ancak önemli olan, atama döneminde sahip olacağın en üst eğitim düzeyidir. Eğer üniversiteden mezun olmadan ortaöğretim KPSS puanınla bir yere yerleşirsen ve ataman gerçekleşirse sorun olmaz. Ama atamalar açıklanmadan üniversiteden mezun olursan, o zaman lisans mezunu olarak değerlendirilirsin ve ortaöğretim KPSS puanınla tercih yapma hakkını kaybedebilirsin. Bu durum maalesef tercih ettiğin bölümle ilgili bir kısıtlamadır.
Ortaöğretim KPSS'de atama sayıları her sene değişmekle birlikte, genellikle lise mezunu pozisyonları için alımlar yapılır. Bu pozisyonlar genelde farklı kurumların büro personeli, hizmetli gibi kadrolarıdır. Sayılar, lisans mezunları için yapılan alımlara göre daha kısıtlı olabilir. Endişelenme, senin gibi gençlerin kariyer yolculuğunu şekillendirirken tüm bu detayları birlikte değerlendireceğiz. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
1Cevap
denemen gerek
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar