Üniversiteye yerleşip kayıt yaparsam ikinci üniversite okuma hakkı var mı ve bunun için herhangi bir puan gerekiyor mu, yoksa ücretli mi okunuyor
9 gü
Üniversiteye yerleşip kayıt yaparsam ikinci üniversite okuma hakkı var mı ve bunun için herhangi bir puan gerekiyor mu, yoksa ücretli mi okunuyor
Cevap
3Cevap
İkinci ünv olarak okuyabilirsiniz. Başvuru tarihleri oluyor onları takip etmeniz gerekir
Sesde ayrıntılı şeklinde soyledim
Teşekkür ederim
zordur
Hangş bölüm
Henüz karar vermedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Bu konuyu merak etmen ne kadar güzel, kendini geliştirmeye ne kadar önem verdiğini görüyorum! 😊 Evet, örgün bir üniversitede okurken ya da kaydını dondurarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) üzerinden "ikinci üniversite" okuma imkanın var. Harika bir fırsat! 🦋
Şartlarına gelirsek, bunun için herhangi bir merkezi sınava girmen gerekmiyor, yani YKS puanına ihtiyacın yok. Sadece bir ön lisans ya da lisans programına kayıtlı olman yeterli. Genellikle belli bir harç ücreti ödeyerek kayıt yaptırabiliyorsun. Bu, sana yepyeni kapılar açabilir. Unutma, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋