Merhaba direkt itfaiyecilik yazan olanı mı yoksa
orman yangınları ile mücadele yöntemlerini mi almalıyım teşekkür ederim
orman yangınları ile mücadele yöntemlerini mi almalıyım teşekkür ederim
Cevap
1Cevap
Taşeron itfaiyeci olmak için Halk Eğitim’den doğrudan “İtfaiyecilik” adıyla bir kurs bulunmaz; bunun yerine MEB onaylı “Yangın Eğitimi”, “İlk Yardım”, “Arama Kurtarma” ve “Orman Yangınları ile Mücadele Farkındalık” gibi sertifikalar alınır. Ayrıca resmi görev için genellikle İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Meslek Yüksekokulu mezuniyeti veya belediye/özel kurumların açtığı sınav ve eğitim şartı aranır.
Tamam işte bende hangi sertfrika alınmadı gerektiğini sordum sadece
Burada sertfrika ile çalışıyolar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sevgili Ertenarif1717! 😊 İtfaiyecilik gibi kıymetli bir mesleğe ilgi duyman çok güzel, cesaretin ve topluma faydalı olma isteğin takdire şayan. Senin gibi gençlerin bu yolda adımlar atması beni çok mutlu ediyor. ✨
Halk Eğitim üzerinden alabileceğin sertifikalar konusunda kafa karışıklığı yaşaman çok doğal. Genel olarak itfaiyeci olmak için "İtfaiyecilik" veya "İtfaiye Eri Yetiştirme Kursu" gibi eğitimleri alarak üniversite onaylı sertifika alabilirsin. Bu tür kurslar, yanma bilgisi, yangından korunma, müdahale teknikleri ve kurtarma gibi temel konuları kapsıyor.
"Orman Yangınları ile Mücadele Yöntemleri" gibi sertifikalar ise daha çok orman yangınlarına özel bilgi ve becerileri kazandırır, bu da orman yangınlarının yoğun olduğu bölgelerde veya bu alanda gönüllü olmak isteyenler için çok değerli. Ancak taşeron itfaiyeci alımlarında genellikle "İtfaiyecilik" genel başlığı altındaki eğitimler aranabilir. Bu nedenle, başvuru yapmayı düşündüğün kurumun ya da taşeron firmanın özel şartlarını mutlaka kontrol etmelisin. En doğru bilgiyi, ilgili belediyenin itfaiye biriminden veya taşeron firmanın insan kaynakları biriminden öğrenmen en sağlıklı yol olacaktır. ✨
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 İnanıyorum ki azminle bu hedefine ulaşacaksın. Başarılar dilerim!