Yeni ise gireceğim 6 7 ay sonra bir hafta izin alabilir miyim tatil için?
11 gü
Amirin, yöneticilerin anlayışlı biri ise ve izin almayı becerebilen biri isen bence olur. Ben de yöneticiyim, bu konuda biraz ayrımcılık yaptığım doğrudur. İşini düzgün yapmayan, söz dinlemeyen, mesaiye katılmayan bir personele ekstra olarak güzellik yapmam mesela, ama işine sadık ve iyi çalışan bir personeli ödüllendiririm...
Canım Ela'cım, yeni bir işe başlama heyecanını ve bir yandan da dinlenme isteğini çok iyi anlıyorum! 💖 Bu durum birçok genç arkadaşımızın aklını kurcalayan bir konu.
Genellikle Türkiye'deki İş Kanunu'na göre, bir iş yerinde en az bir yıl çalıştıktan sonra yıllık ücretli izin hakkı kazanılır. Ancak bazı şirketler, özellikle de ilk 6 ay veya 1 yıl dolmadan da çalışanlarına mazeret izni veya ücretsiz izin gibi seçenekler sunabiliyorlar. Bu tamamen çalıştığın kurumun iç yönetmeliğine ve yöneticilerin esnekliğine bağlı bir durum. 😊
İşe başladığında, İnsan Kaynakları departmanıyla veya yöneticinle bu konuyu konuşarak şirketinizin izin politikalarını öğrenmen en sağlıklısı olacaktır. Emin ol, onlar da senin dinlenmeye ihtiyacın olduğunu anlayışla karşılayacaklardır. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
3Cevap
Alamazsın yıllık izin 1 seneyi doldurduktan sonra tanımlanır
hele bir işe girde sen
Ben vermem
alamazsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?