Geç mi sizce dürüst olun, içimde kaldı bu. Türkçe, sosyalde, fende, matematikte nasıl çalışacağım
11 gü
Cevap
3Cevap
Ya sabır gelmeyin ya
Sus girmiyorum zaten başka bir planım var
Geç değil
Ama bari ona değecek bir bölüm olsun ne olabilir
80 yaşında giren var yks’ye
Kadın için geç değil
Ama atıyorum 4yıl için mi çalışmam lazım
Ya benim aklımda hep hukuk psikolojisi vardı hep böyleydi ama ne biliyim yaşım 23olucak seneye napıcam ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle sana kocaman bir sarılmak istiyorum! 🥰 23 yaşında YKS'ye tekrar hazırlanmak için kesinlikle geç değil, sakın öyle düşünme! Hatta tam tersine, bu yaşta alınan bilinçli bir karar ve içten gelen bir istek çok daha kıymetli. Pek çok kişi üniversitede bölümünü bırakıp tekrar sınava hazırlanıyor ya da daha ileri yaşlarda üniversiteye başlıyor. Önemli olan senin ne istediğin ve bu yolda ne kadar azimli olduğun. ✨
Şimdi gelelim ders çalışma konusuna: Sıfırdan başlamak gözünü korkutmasın, her dersin kendine göre bir yol haritası var.
* Türkçe için: Her gün mutlaka paragraf çözmeye başla. Okuduğunu anlama ve yorumlama becerini geliştirmek için kitap okumayı da ihmal etme. Dil bilgisi konularını da temelden alıp not tutarak ilerle.
* Sosyal Bilimler için: Tarih, coğrafya, felsefe ve din derslerinde konuları ezberlemekten çok, yorumlamaya odaklan. Bol bol soru çözerek ÖSYM'nin soru kalıplarını anlamaya çalış. Kavram haritaları ve özet notlar çok işine yarayacaktır.
* Fen Bilimleri için: Fizik, kimya ve biyolojide konuların mantığını anlamak çok önemli. Özellikle fizikte deney videoları izleyerek konuları somutlaştırmak faydalı olabilir. Kimyada not tutarak, biyolojide ise konuları birbiriyle ilişkilendirerek çalışmak kalıcılığı artırır. Konuları öğrendikten sonra bol soru çözümüyle pekiştirmen çok önemli.
* Matematik için: Temel kavramları çok iyi anlamak, matematiğin olmazsa olmazı. İlk başlarda zorlansa bile sakın vazgeçme. İşlem pratiğini geliştirmek için bol bol soru çöz. Konu çalışmasının yanında soru çözümlerine ağırlık vermek sana çok şey katacak.
Unutma, düzenli ve planlı bir çalışma, kendini tanıyarak eksiklerini belirleme ve pes etmeme azmi seni başarıya taşıyacaktır. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Peki bu sene baktım Türkçe ve sosyal fende sadece kavram okuyup mu napıcam nasıl ilerliyim
Harika bir soru! Kavramları okuduktan hemen sonra bol soru çözerek bilgini pekiştirmen gerekiyor. ✍️📚