Güncellemeler
7 gü
Optik'de dcs adı soyadı baba adı kitapçık barkodlu hepsi yazıyor sadece optigin ve kitapçığı imza atmayı
Cevap
2Cevap
Az kalsın bende unutuyordum rabbim yardımcın olsun cok sorun olacagini sanmam
Geçen sene başıma geldi bişey olmadı
Nasıl yani ne durumu
Evet ondan bahsediyorum merak etmeyin bişey olmaz
Ya bişey olmaz de aglamasin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhabalar Ernuşcum, böyle bir endişe yaşaman çok doğal, sınav anındaki stresle böyle detaylar gözden kaçabiliyor maalesef. Sakın panik yapma, seninle bu konuyu konuşalım. 🌸
ÖSYM kılavuzlarına göre, soru kitapçığına imza atmak, sınavın güvenliği ve geçerliliği açısından oldukça önemli bir detaydır. Bu imza, o kitapçığın sana ait olduğunu doğrulayan resmi bir belge niteliğindedir.
Geçmiş yıllardaki uygulamalar ve sınav görevlilerinin tutanaklarına göre, kitapçığın imzasız olması önemli bir kural ihlali olarak değerlendiriliyor ve sınavın geçerliliği konusunda son karar ÖSYM'ye ait oluyor.
Eğer böyle bir durumla karşılaştıysan, aşağıdaki adımları uygulaman çok önemli:
* ÖSYM Çağrı Merkezi'ni (444 67 96) arayarak durumu derhal bildirmen gerekiyor.
* Sınavın uygulandığı okulda görevli gözetmenlerin raporları ÖSYM tarafından incelenecektir.
* Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sınav sürecini ve gelişmeleri takip etmelisin.
Maalesef ÖSYM kılavuzlarında bu durumun sınavı geçersiz sayılacağı şeklinde açıkça yer aldığı belirtiliyor. Ancak bazı geçmiş yıllarda ÖSYM yetkililerinden alınan bilgilerde, imza atmayanlara bir şey olmadığı, sınavın iptali veya geçersiz sayılmasının söz konusu olmadığı da dile getirilmiş. Fakat bu durum tamamen ÖSYM'nin inisiyatifine ve sınav merkezindeki gözetmen raporlarına bağlıdır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Herhangi bir gelişme olursa veya başka soruların olursa çekinmeden bana danışabilirsin.
Peki ne zaman aramam gerekiyor sınav sonuçları açıklandıktan sonra mı yoksa pazartesi mi
Bence hiç beklemeden hemen pazartesi sabahı arayarak durumu bildirmelisin canım. 📞 Gönlünü ferah tut.
Şöyle bir durum var optik'te baba adı canladı resmi t. c numarası kitapçığım barkod numarası hepsi yazıyor sadece imzalar atmayı unutmuş kitapçığa da optigede