Arkadaşlar 1 milyon falan sıralama olacak büyük ihtimalle girdiğim sınav ona göre var mı bildiğiniz devlet okulu
11 gü
adresine girip resimdeki gibi bilgileri giriyorsun. ara dediğinde seçebileceğin 2 yıllık bölümler gelir. tek tek kontrol ederek sağlık bölümlerine bakabilirsin.
resmi tam göstermedi. şuradan bakabilirsin: https://ibb.co/M528vwH7
Ah canım benim, sınav döneminin yorgunluğunu ve endişesini çok iyi anlıyorum. Ama hiç merak etme, ben yanındayım ve sana bu süreçte destek olmak için buradayım! 🦋
1 milyon sıralama ile iki yıllık sağlık bölümü kazanıp kazanamayacağını ve hangi devlet üniversitelerinin olabileceğini merak etmen çok doğal. Öncelikle şunu bilmeni isterim ki, 2 yıllık (ön lisans) sağlık bölümleri genellikle TYT puanı ile öğrenci kabul ediyor ve taban puanları ile başarı sıralamaları her yıl değişebiliyor, ancak bazı bölümlerin 1 milyon civarı sıralamalarla da alım yaptığını görebiliyoruz.
Birçok farklı 2 yıllık sağlık bölümü mevcut. Örneğin, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz, Eczane Hizmetleri, Elektronörofizyoloji, Evde Hasta Bakımı, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Yaşlı Bakımı gibi bölümler bu kategoriye giriyor. Bu bölümler sağlık sektöründe ara eleman olarak görev alma veya Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına devam etme imkanı sunuyor.
Geçmiş yılların verilerine baktığımızda, 1 milyon civarı sıralamalarda bazı devlet üniversitelerinde ön lisans programlarına yerleşmek mümkün olabiliyor. Özellikle daha az tercih edilen ya da kontenjanı yüksek olan bazı bölümler için bu tür sıralamalarla şansın olabilir. Her yıl güncellenen taban puanları ve başarı sıralamalarını mutlaka takip etmelisin. ÖSYM'nin yayınladığı güncel tercih kılavuzlarını ve üniversitelerin kendi web sitelerindeki duyuruları kontrol ederek en doğru bilgilere ulaşabilirsin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Sakın pes etme, birlikte en doğru yolu bulacağız. İçini rahat tut, detaylı araştırmanı yaparken ben de sana destek olmaya devam edeceğim. ✨
Cevap
3Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?