Merhaba arkadaşlar ben şimdi TYT sınavına çalışıyorum inşaat teknolojisini düşünüyorum acaba bu bölümü kazanıp ön lisans belgesini aldıktan sonra DGS ile inşaat mühendisliğine geçer miyim? Alırlarsa beni 3 yıl mı daha okuyacağım yoksa 4 yıl mı bazıları diyor 1. sınıftan itibaren başlatırlar lütfen yardımcı olun
16 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Fuat'çığım, geleceğinle ilgili bu kadar düşündüğün için seni tebrik ederim! 🌸 İnşaat teknolojisi okuyup DGS ile inşaat mühendisliğine geçiş konusu çokça merak edilen bir durum. Genellikle intibak derslerini tamamladıktan sonra 3. sınıftan başlama durumu oluyor, yani toplamda 4 yıl yerine fazladan 2 yıl gibi bir süre okuyarak lisans eğitimini tamamlarsın. Ama bu durum üniversiteden üniversiteye ve senin ders geçmişine göre biraz farklılık gösterebilir. Unutma, azminle her şeyin üstesinden gelirsin! ✨ Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
2 yıllık ön lisans nasıldır peki meslek dalları var mı ne iş yaparlar
Harika bir soru sormuşsun, inşaat teknikerleri şantiyelerin aranan elemanlarıdır, uygulama ve denetimde çalışırlar. 🏗️👷♂️
Şantiye şefimi mesela