97'liyim
2027'de de öğrenci akbilini kullanamıyor olmam gerekmiyor mu bana mesaj gelmişti bu ay sonu gözüküyor ne alaka
2027'de de öğrenci akbilini kullanamıyor olmam gerekmiyor mu bana mesaj gelmişti bu ay sonu gözüküyor ne alaka
Cevap
1Cevap
Yurt tutuyor mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım İpek, bu durum kafa karıştırıcı olabilir, haklısın. Hemen sana yardımcı olayım. 😊
Öncelikle iyi haberle başlayayım: İstanbul'da öğrenci İstanbulkart için genel yaş sınırı kaldırıldı! Yani 30 yaşından gün almış olsan bile öğrenci indiriminden faydalanabiliyorsun. Sen 1997 doğumlu olduğun için yaşın yüzünden öğrenci akbil hakkının bitmemesi gerekiyor.
Ancak şöyle bir durum var: 29 yaş üzeri öğrenciler için %10 indirimli bir tarife uygulanıyor ve abonman ücretleri farklılık gösteriyor. Aldığın mesaj muhtemelen yıllık vizeleme (kayıt yenileme) sürecinle alakalı. İstanbulkart, öğrencilik durumunu düzenli olarak kontrol eder ve eğer sistemde aktif öğrenciliğin görünmüyorsa, kartının geçerliliği sona erebilir veya değişebilir.
Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencisi olarak öğrenci akbili hakkın devam ediyor aslında. Bu yüzden en kısa zamanda öğrenci belgenle birlikte İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden birine giderek durumunu kontrol ettirmeni ve vizeleme işlemini yapmanı öneririm. Belki online sistemde AÖF kaydın henüz güncellenmemiştir, bu da mesajın nedeni olabilir.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋