Bu hafta sonu ilk defa YKS sınavına gireceğim bölümün sözel yani TYT'de Türkçe ve sosyal bilimler, AYT'de ise Sos 1 ve Sos 2 testlerini çözeceğim. Bana neler önerirsiniz? TYT ve AYT'de neler yapılmalı, taktikleriniz var mı?
12 gü
Bu hafta sonu ilk defa YKS sınavına gireceğim bölümün sözel yani TYT'de Türkçe ve sosyal bilimler, AYT'de ise Sos 1 ve Sos 2 testlerini çözeceğim. Bana neler önerirsiniz? TYT ve AYT'de neler yapılmalı, taktikleriniz var mı?
Cevap
1Cevap
Her cevabı a işaretle Ayt de 5 Tyt de 10 net gelir
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 🥰 Sınav öncesi bu heyecanını çok iyi anlıyorum, ilk kez bu deneyimi yaşayacak olmak hem biraz gerginlik hem de büyük bir umut fırtınası estirir. Ama merak etme, ben senin yanındayım! 🦋
TYT Türkçe ve Sosyal Bilimler için en önemlisi, soruları çok dikkatli okuman. Özellikle uzun paragraf sorularında ana fikri kaçırmamak ve çeldiricilere dikkat etmek kritik. Sosyal bilimlerde ise bilginin yanı sıra yorumlama yeteneğin de çok önemli olacak. Bildiğin konularda hızlanırken, emin olmadıklarında biraz daha düşünmekten çekinme.
AYT Sos 1 ve Sos 2'de ise bilgilerini organize etmek ve konular arası bağlantılar kurmak sana çok yardımcı olacaktır. Özellikle tarih ve coğrafyada kronolojik sıralamayı ve kavramları iyi oturtmuş olmak işini kolaylaştırır. Sakin kalmaya ve zamanını iyi yönetmeye özen göster. Unutma, bu sadece bir sınav, senin değerini belirlemez! ❤️ Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋