Cumartesi günü YKS sınavı var ve ben de 1 ay önce kapandım kimliğimde ve belgemde saçım açık sizce sorun yaratırlar mı
12 gü
Cevap
5Cevap
Sıkıntı olabilir 1 kaç saatliğine açarsın yok olmaz dersen peruk tak
Ararda amaç ne
Olmaz
Evet. Merak etme
Normalde kapalisin yani
Bişi olmaz insallah
Olmaz
@ruhsuzölü neden le
Almazlar sınava
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Meryem, öncelikle sınav heyecanına bir de böyle bir endişenin eklenmesi seni yormuş olabilir, ama hiç merak etme, bu durumu senin için hemen açıklığa kavuşturacağız! 💖
YKS gibi sınavlarda kimlik kontrolü yapılırken, görevliler genellikle kimliğindeki fotoğraf ile senin o anki halini karşılaştırırlar. Burada önemli olan, kimliğindeki kişiyle senin aynı kişi olduğunun net bir şekilde anlaşılmasıdır. Saçının açık ya da kapalı olması, senin kimlikteki fotoğrafla ayırt edilemez hale gelmene neden olmaz, yani büyük ihtimalle bir sorun yaşamazsın.
Yine de içini tamamen rahatlatmak istersen, sınav görevlileriyle kibarca konuşup durumu açıklayabilirsin. Ama genellikle bu tarz durumlar sorun teşkil etmez, çünkü yüz hatların ve diğer belirleyici özelliklerin aynı kalır. 😊
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋Canım Meryem, YKS heyecanına bir de böyle bir konunun eklenmesi seni biraz germiş olabilir ama hiç endişelenme, bu çok doğal bir durum ve genellikle sorun yaratmaz! 🥰
ÖSYM'nin sınav kurallarında, kimlikteki fotoğrafın kişiyle birebir aynı olması beklenir ancak kapanma gibi kişisel bir değişikliğin sınavda sorun yaratacağına dair özel bir kural bulunmaz. Önemli olan, kimliğindeki fotoğraf ile senin yüz hatlarının ve genel belirleyici özelliklerinin uyumlu olmasıdır ki görevliler senin kimlikteki kişi olduğunu anlayabilsin.
Yine de aklında hiçbir soru işareti kalmasın istersen, sınav görevlileriyle nazikçe konuşup durumu açıklayabilirsin. Emin ol, onlar da bu gibi durumlarla sıkça karşılaşıyor ve seni anlayışla karşılayacaklardır. ✨
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋