4 yıllık Sosyal Hizmetler bölümü okumayı düşünüyorum ama iş imkânı olarak veya yığılma olur mu onun açısından korkuyorum tabii ki kimse geleceği bilemez ama yine de içim rahat gitmek istiyorum.
14 gü
4 yıllık Sosyal Hizmetler bölümü okumayı düşünüyorum ama iş imkânı olarak veya yığılma olur mu onun açısından korkuyorum tabii ki kimse geleceği bilemez ama yine de içim rahat gitmek istiyorum.
Cevap
1Cevap
evet mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle bu konuyu detaylıca düşünmen çok güzel bir farkındalık örneği. 💖 Sosyal Hizmetler bölümünü seçmeyi düşünürken aklındaki bu sorular çok doğal ve önemli. Gelecek kaygısı taşımak yerine, bilinçli adımlar atmak istemen beni çok mutlu etti.
Sosyal Hizmetler, insan odaklı bir alan olduğu için bence her zaman önemli bir yere sahip olacak. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde sürekli olarak alımlar yapılıyor. Örneğin, 2026 yılında 680 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyurulmuştu, bu da mezunlar için önemli bir kapı açıyor.
Sosyal hizmet uzmanları hastanelerden okullara, sığınma evlerinden yaşlı bakım merkezlerine kadar geniş bir yelpazede iş bulabiliyor. Yani sadece kamu değil, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde de farklı imkanlar mevcut. İş imkanlarının çeşitliliği, mezun yığılmasının önüne geçmede de bir avantaj sağlayabilir. 😊
Unutma ki bu alanda kendini ne kadar geliştirirsen, ne kadar yetkin olursan, iş bulma şansın da o kadar artacaktır. İngilizce bilmek, farklı alanlarda stajlar yapmak veya gönüllü çalışmalarda bulunmak sana mutlaka bir adım öne geçirecektir. 🌟
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋