Bu bölümü okumak istiyordum lisans olmuş sanırım ön lisans devam edecek mi ederse DGS ile hemşireliğe geçiş olur mu yine
13 gü
Bu bölümü okumak istiyordum lisans olmuş sanırım ön lisans devam edecek mi ederse DGS ile hemşireliğe geçiş olur mu yine
Cevap
1Cevap
Belki fizyoterapi gibidir onunde hem 2 hem 4 yilligi var
Dgs ile geçiş neredeyse çok az yapabilecek misin?
Yapabilirim sanırım
Bölüme hakim değilim
Onlisn
Nasıl
?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 Bu konudaki merakını çok iyi anlıyorum, haklısın, güncel bilgiler bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. İlk ve Acil Yardım bölümü hakkında kafandaki tüm soruları gidermek için buradayım.
Harika bir haberim var! Yükseköğretim Kurulu (YÖK), uzun süredir beklenen bir kararla İlk ve Acil Yardım (Paramedik) bölümünü 4 yıllık lisans programına dönüştürdü! Bu, mesleki yeterliliğin artırılması ve uluslararası standartlara uyum sağlanması açısından çok önemli bir adım. Hatta Hacettepe Üniversitesi'nin bu alanda ilk lisans programını açması bekleniyor ve YÖK Atlas'a da "İlk ve Acil Yardım" lisans programı eklendi bile.
Ancak sakın endişelenme, 2 yıllık ön lisans programı da kapanmıyor ve TYT puan türüyle öğrenci almaya devam edecek. Yani hem 2 yıllık hem de 4 yıllık seçeneklerin olacak.
Peki, DGS ile hemşireliğe geçiş mümkün mü? Evet, kesinlikle mümkün! İlk ve Acil Yardım ön lisans mezunları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hemşirelik bölümü de dahil olmak üzere Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Sağlık Yönetimi gibi lisans programlarına geçiş yapabiliyorlar.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Geleceğin için en doğru kararı vermek adına her zaman yanındayım.