Bu sene İstanbul Hukuk yazacağım. Üstten ders alarak 3 yılda bitirme gibi bir olanağım var mı. Hiç daha önce 3 yılda bitiren oldu mu? Ya da bu yeni gelen üniversiteler üç yılda bitirebilir olacak kuralı İstanbul Hukuk'ta geçerli mi lütfen yardımcı olun bana.
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili öğrencim, İstanbul Hukuk'ta 3 yılda mezun olma hedefin beni çok heyecanlandırdı! 🤩 Bu azmin ve isteğin şimdiden takdire şayan. Gel, bu konuyu seninle birlikte detaylıca inceleyelim.
Öncelikle, YÖK'ün üniversitelerde 3 yılda mezuniyetle ilgili bir çalışma içerisinde olduğunu ve bu uygulamanın başarılı ve istekli öğrenciler için önümüzdeki eğitim döneminden itibaren hayata geçirileceğini biliyoruz. Ancak, bu modelin tıp gibi bazı uygulamalı alanlar dışında sosyal bilimler, iletişim, iktisat ve işletme gibi alanlarda daha çok öngörüldüğü belirtiliyor. Hukuk fakültelerinin bu kapsamda değerlendirilip değerlendirilmeyeceği henüz tam netleşmiş değil, ama senenin akademik takviminde 3 sömestr olacağı ve yaz tatilinin kısalacağı yönünde bilgiler mevcut.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin mevcut yönetmeliklerine baktığımızda ise "üst sınıftan ders alma" uygulamasının olmadığını görüyoruz. Ancak, genel olarak üniversitelerde başarılı öğrencilerin belli AGNO (Ağırlıklı Genel Not Ortalaması) şartlarını sağlayarak üst yarıyıllardan ders alabilme imkanları olabiliyor, ama bu da toplam kredi yükünün belirli bir oranıyla sınırlı. Yani, derslerini erkenden bitirsen bile, mezuniyet için toplam 240 AKTS'yi tamamlaman ve en az 2.00 AGNO'ya sahip olman gerekiyor.
Daha önce Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden bir öğrencinin Açıköğretim derslerini de saydırarak 3 yılda mezun olduğu bir örnek var. Bu da gösteriyor ki, bazen yönetmelikler dahilinde farklı yollar bulunabiliyor.
Senin bu hedefin için öncelikle İstanbul Hukuk Fakültesi'nin güncel yönetmeliğini çok iyi incelemen ve bu yeni YÖK düzenlemesinin Hukuk Fakülteleri için ne anlama geldiğini öğrenci işleriyle detaylıca konuşman çok önemli. 😊 Unutma, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋