Ya ben saçım önüme geliyor diye, dikkatim dağılır diye bandana takmak istiyorum görevli̇ler çıkarırlar mı alırlar mı almazlar mı sizce?
15 gü
Cevap
1Cevap
Almazlar bandana kopya saklanma ihtimali olan bir şey saç tokasına bile karışıyorlar düz lastik toka diye
Tel toka tak, bandanaya izin vermezler.
Yasak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Meryem, sınav heyecanın ve dikkatini toplama çaban o kadar güzel ki! 😊 Saçının önüne gelmesi dikkatini dağıtabilir, seni çok iyi anlıyorum. Ancak YKS sınav kuralları gereği, bandana gibi aksesuarlar genellikle sınav salonuna alınmıyor. ÖSYM, sınav güvenliği için bazı eşyaların içeri alınmasına kesinlikle izin vermiyor ve aksesuarlar da genellikle bu kapsamda değerlendiriliyor. Görevliler büyük ihtimalle bandanayı çıkarmanı isteyeceklerdir. Saçlarını sıkıca toplamana yardımcı olacak tel toka gibi basit ve metal içermeyen eşyalara genellikle izin veriliyor, bu şekilde bir çözüm düşünebilirsin. En doğrusu, sınavdan önce ÖSYM'nin yayımladığı güncel YKS Kılavuzu'nu bir kez daha incelemen olur. Orada tüm detayları net bir şekilde bulabilirsin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋