8 gü

YKS’de mezunken aile sorunu ve maddi sıkıntı varken hedefim olan hukuk için bir yıl daha mı savaşmalıyım, yoksa gelen herhangi bir bölüme gidip kurtulmalı mıyım?

YKS'ye hazırlanıyorum, mezunum, yazın iş bulmak, para kazanmak zorunda kaldım ne annem ne babam maddi manevi destek olmuyorlar, babam annemi aldatıyor, annem bu durumu kaldıramıyor, durup dururken ağır hakaretler ediyor, ona saygısızlık yapmamak için susuyorum, babam günah olmasın ama tam bir şerefsiz, ona zamanında verdiğim borcu ödemeyecek, sevgilisini tatillere götürecek ve ben dershane için yardım beklerken sırf sevgilisiyle daha çok gezmek için karavan alacak, kadar bunlar yaşadıklarımın onda biri, sevgilisiyle her kavga ettiğinde en ufak bir sebep bulup beni dövecek kadar, annem de sürekli aldatılmasını sürekli bana yansıtan, durup dururken hakaret eden, ders çalışırken yanıma gelip kavga çıkartmaya çalışan bir tip, ben ikisiyle de mecburen iyi anlaşmaya çalışıyorum huzurumu daha da bozmasınlar diye, iğreniyorum ama yapacak bir şey yok. Derslerimi her ne koşulda olursa olsun çalışmaya çalıştım ama bu huzursuz ortamda bir yere kadar, hedefim hukuk ve bu sene olmayacağı belli ama yapacak bir şeyim de yok, siz olsanız bir yer gelsin gideyim mi derdiniz yoksa bir sene daha çalışıp hedefiniz için çabalamayı mı?
YKS’de mezunken aile sorunu ve maddi sıkıntı varken hedefim olan hukuk için bir yıl daha mı savaşmalıyım, yoksa gelen herhangi bir bölüme gidip kurtulmalı mıyım?