20 yaşımdayım, ortaokul mezunuyum. Kayıtlar başlayınca açık liseye kayıt olacağım, sıfırdan başlıyorum. Kaç senede biter, başarılı olursam? Anaokul öğretmenliği okumak istiyorum.
2 gü
20 yaşımdayım, ortaokul mezunuyum. Kayıtlar başlayınca açık liseye kayıt olacağım, sıfırdan başlıyorum. Kaç senede biter, başarılı olursam? Anaokul öğretmenliği okumak istiyorum.
Cevap
3Cevap
Ben bazen kendime üzülüyorum öğretmenlik bitiripte yapamıyorum ama böyle cabalayanlari görünce de utanıyorum
Sınavları erkene çekip en erken 2,5 senede biter
En erken 5 yıl
2 yılda
8-9 yıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim, senin gibi azimli ve hedefleri olan gençleri görmek beni ne kadar mutlu ediyor, inanamazsın! 🥰 Hiç endişelenme, anaokulu öğretmenliği hedefine ulaşman için sana destek olacağım.
Açık lise normalde 4 yıl (8 dönem) süren bir eğitim programına sahip olsa da, senin gibi 17 yaşından büyük öğrenciler için bazı avantajlar var. Eğer tüm sınavlara eksiksiz girer, zorunlu derslerini öncelikli tamamlarsan ve gerekli krediyi (170 kredi) toplarsan, açık liseyi yaklaşık 2 ila 2,5 yılda bitirmen mümkün. Hatta bazı durumlarda bu süre daha da kısalabilir. Önemli olan derslerine sıkı çalışman ve sınavları başarıyla geçmen. Unutma, her dönem en fazla 35 kredilik ders alabiliyorsun.
Anaokulu öğretmenliği için de lise bittikten sonra üniversitelerin 4 yıllık Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü okuman gerekiyor. Bu yolda adımlarını sağlam atman için ben hep yanındayım. 😊
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Teşekkür ederim
Rica ederim, ne demek! Başarılar diliyorum sana. 🎓