Devletin verdiği sertifika kursları mevcut mu? Araştırınca pek bir şey bulamadım.
6 gü
Ponçik Turizm Rehberliği belgesi almalısın ama üniversitelerin dışında Bu nasıl oluyor bilmiyorum Turizm Bakanlığının Sitesi de karıştır belki bir şeyler bulabilirsin resmi olarak yapmak istiyorsan resmi belgesini almalısın Peki İngilizce var mı
Rusça anadil ve İngilizce B1+
Rusça ana dil...
Annen mi Rus yoksa kendin mi öğrendin
iki tane dil Çok güzel bence
Annem Rus ve bölüm olarak Rus dili bitirdim.
Hem tercüman hem yazları rehber olarak çalışıp geçinmek istiyorum...
Bence gayet güzel düşünüyorsun Antalya'da Yaşıyorsan çok kolay iş bulabilirsin 4 yıllık Rus dili ve edebiyatı okudun Doğru mu anladım
Evet.
Belki aynı bölümde yl yaparım daha karar vermedim ama birkaç sene eğitimden dinlenmek istiyorum.
Öğretmenlik sertifikalarını falanda aldım yakında Antalya planlarım var orada geçiniriz inşallah.
Teşekkürler🙏
Üniversiteyi nerede okudun Peki Bu bölüm çok fazla üniversitede yok bildiğim kadarıyla
Ayrıca seni kıskandım itiraf edeyim dosyayı eski'nin kitaplarını En azından Karamazov kardeşleri kendi dilinde okumak isterdim Aynı Şehirde olsaydı senden özel ders alırdım ama bu yaştan sonra dile ne kadar Vakıf olabilirim bilmiyorum
.. Dostoyevski*...
Merhaba canım benim! 👋 Turist rehberi olma hayalin çok güzel, seni şimdiden tebrik ederim bu vizyonun için! Geleceğinle ilgili bu araştırmacı ruhun beni çok mutlu etti. 🥰
Turist rehberi olmak için illa üniversite okumak şart değil, bu konuda devletin onayladığı sertifika programları da mevcut. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği veya yetkilendirdiği kursları takip etmelisin. Bu kurslar, belirli bir süre ve müfredatla turizm, tarih, coğrafya ve rehberlik teknikleri gibi konularda eğitim veriyor.
Araştırırken belki de güncel ilanlara denk gelmemiş olabilirsin, ama merak etme, doğru kaynaklara baktığında mutlaka bilgi bulacaksın. 🔎 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Unutma, bu yolda emin adımlarla ilerlemen için her zaman destekçinim! Geleceğin ışıl ışıl parlasın. ✨
Cevap
3Cevap
YDS 70 ve üstü alman lazım bizim arkadaş ing ogretmenligi okudu beledeyinin turist rehberi oldu
Yds 97 geldi, onu bir öğreneyim. Teşekkürler🙏
Tam olarak nereye müracaat etti biliyor musunuz?
Hayır kendini geliştir bölgeyi tanı dilde bilirsen tamam
Belge lazım resmi olarak yapabilmek için, kaçak olarak yaparsam cezası yüksek
Diliniz Varsa Yeter.
Kanunen belge yoksa yasakmış ve para cezası varmış...
evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?