TYT Türkçe'de sözcükte anlam ve cümlede anlam ve paragraf sorularını sınav anında doğru çözmek için neler önerirsiniz?
8 gü
TYT Türkçe'de sözcükte anlam ve cümlede anlam ve paragraf sorularını sınav anında doğru çözmek için neler önerirsiniz?
Sınav anında doğru çözmek diye bir şey yok sınav öncesinde nasıl hazırlanırsan sınav anında da öyle olur. Ben dil bilgisini Deniz Hoca’dan paragraf vs Rüştü Hoca’dan izliyordum. Gayet etkiliyor. Onun dışında sınavda bi soruya fazla takılırsan onunla uğraşmak yerine diğer soruya geç. Zamanın kalırsa o soruya dön. Yoksa zamanı ona harcarsan yapabileceğin sorulara sıra gelmez süreyi verimli kullanamazsın.
Peki ayt sosyal bilimler 1 ve ayt sosyal bilimler 2 testleri için neler önerirsiniz?
Merhaba canım Tarık, sınav anında bu tip soruları doğru çözmek için bazı küçük ama etkili tüyolarım var sana! ✨ Öncelikle paragrafı okumadan önce soruyu dikkatlice anla, ne aradığını bilmek sana zaman kazandırır. 🧭
Sözcükte ve cümlede anlam sorularında ise kelimenin veya cümlenin bağlamına odaklan, bazen ilk bakışta farklı görünen bir anlam, metnin içinde bambaşka bir karşılık bulur. Ayrıca, acele etmeden, her seçeneği dikkatlice değerlendirmeyi unutma. 🧐 Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek de bu konularda seni çok güçlendirir. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Peki ayt sosyal bilimler 1 ve ayt sosyal bilimler 2 testleri için neler önerirsiniz?
Harika bir soru! Sosyal Bilimler testlerinde konuları birbirine bağlayarak çalışman sana çok yardımcı olacaktır. 🌍✍️
Cevap
3Cevap
Paragraf sorularında önce soruları oku sonra şıkları oku en son metni oku metinde eşleştirirsin cevapları
TYT Türkçe için: Sözcük ve cümlede anlamda bağlama, paragrafta ana fikri bulmak için ilk/son cümlelere odaklan. Bol soru çöz, hızlı okuma pratiği yap.
Ojun Youtube de videoları var onları izle ama başta bol bol kitap oku.
bol bol kitap okumayı
Bol bol oku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?