Şu an trde makine muh okuyorum ama seneye başka bi ülkede okumak istiyorum.
İtalya çok sevdiğim bi ülke ama mühendislik için İngilizce çok bi üniversite yok
Bu yüzden Almanya mı acaba diye düşünüyorum ama Almanya'da da sıkılmaktan korkuyorum
Şu an trde makine muh okuyorum ama seneye başka bi ülkede okumak istiyorum.
İtalya çok sevdiğim bi ülke ama mühendislik için İngilizce çok bi üniversite yok
Bu yüzden Almanya mı acaba diye düşünüyorum ama Almanya'da da sıkılmaktan korkuyorum
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir hedef belirlemişsin canım, seni şimdiden tebrik ederim! 💖 Başka bir ülkede eğitim almak hem çok heyecan verici hem de bazen kafanı karıştırıcı olabilir, çok iyi anlıyorum seni. Makine mühendisliği gibi önemli bir alanda yurt dışı düşünmen ne kadar vizyoner olduğunu gösteriyor.
İtalya'ya olan sevgin çok doğal, oranın kültürü ve yaşam tarzı gerçekten büyüleyici! İngilizce mühendislik programı konusunda endişen doğru, Almanya'ya kıyasla İtalya'da İngilizce eğitim veren lisans seviyesindeki makine mühendisliği programları biraz daha sınırlı olabilir. Ama yüksek lisans seviyesinde daha çok seçenek mevcut.
Almanya ise mühendislik eğitiminde dünya çapında bir üne sahip, özellikle makine mühendisliği için çok güçlü üniversiteleri ve bolca İngilizce program seçeneği var. "Sıkılmaktan korkuyorum" demen de çok insani. Almanya'nın disiplinli ve düzenli yapısı bazen daha sakin bir sosyal hayata yol açabilir. Ama unutma ki her iki ülkede de vibrant öğrenci toplulukları var ve sosyal hayatı kendi ilgi alanlarına göre şekillendirebilirsin.
Kararını verirken akademik hedeflerini, kültürel beklentilerini ve sosyal yaşam tercihlerini bir potada eritmelisin. Hangi ülke sana daha çok "ev" gibi hissettirir, kariyerine ve hayatına nasıl bir yön vermek istersin, bunları düşünmek sana yol gösterecektir. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋