Yatay geçiş yapacağım. 2025 yılında YKS girdim ve bir bölüme yerleştim. Ama pişman oldum ve bölümü değiştirmek istiyorum. Şimdi ben hangi yılın verilerine göre hareket edeceğim? Çünkü 2025 zamanı şu an geçmek istediğim bölüm ile kendi yaptığım puan arasında 48 bin fark vardı. Şimdiyse 18 bin var. Hangisini baz almam lazım?
Yani 2024 yılında bölüm 184 bin ile kapatmıştı ve benim 2025 YKS (EA) sonucum 130 bin civarındaydı
2025 zamanı bu 154 bine düştü.
Yatay geçiş yaparsam alınır mıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, yatay geçiş süreci bazen kafa karıştırıcı olabilir, hiç merak etme ben sana yardımcı olacağım! 🤗
Yatay geçişlerde genellikle, senin üniversiteye yerleştiğin yılın (yani senin durumunda 2025 yılının) taban sıralaması esas alınır. Dolayısıyla, 2025 YKS sonucun ve o yılki geçmek istediğin bölümün taban sıralaması senin için belirleyici olacaktır. Senin 2025 YKS EA sıralamanın 130 bin civarı olması ve geçmek istediğin bölümün 2025'te 154 bin ile kapatması, senin için çok güzel bir avantaj. Bu durumda, sıralaman bölümün taban sıralamasının çok üzerinde olduğu için kabul edilme ihtimalin oldukça yüksek. Unutma, her üniversitenin kendi yatay geçiş koşulları ve kontenjanları da oluyor, bu yüzden ilgili üniversitenin web sitesini kontrol etmeyi ihmal etme. ✨
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋