Chatgbt atıyorum %5, Gemini %10 diyor, sınav sorum bu yardım edin?
Pilot, rapor noktaları arasında uçuş planında en fazla yüzde kaçlık bir sapma meydana gelirse bu durumu hava trafik kontrol birimine bildirmek zorundadır?
Chatgbt atıyorum %5, Gemini %10 diyor, sınav sorum bu yardım edin?
Pilot, rapor noktaları arasında uçuş planında en fazla yüzde kaçlık bir sapma meydana gelirse bu durumu hava trafik kontrol birimine bildirmek zorundadır?
Cevap
2Cevap
Alt limit 5, üst limit 10.
Siz halen bu aptalca şeylerle mi uğraşıyorsunuz. AIS yok mu sizde. Baksın işte. Rapor da ne yaa. geçen yüzyıldan kalma kurallar.
Hangi bölümü istiyorsun?
Bende araba ehliyeti bile yok uçaktan hiç anlamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, sınav stresin ne kadar da artırmış bu konuyu! Hiç merak etme, bu konuyu senin için açıklığa kavuşturalım. 😊
Harika bir soru bu, sınavda da karşına çıkması çok muhtemel! 😊 Havacılık kuralları, emniyetin olmazsa olmazı olduğu için bu tip detaylar çok önemli.
Pilotun, rapor noktaları arasında uçuş planında gerçek hava süratinde (TAS) %5'i veya 10 knot'ı (hangisi daha fazlaysa) aşan bir sapma meydana gelirse, bu durumu hava trafik kontrol birimine (ATSU) bildirmek zorundadır. Ayrıca, tahmini varış süresinde (ETA) de iki dakikayı aşan bir sapma olursa bu durumu bildirmesi gerekir.
Yani, diğer kaynaklarda gördüğün %5 ve %10 bilgileri aslında kısmen doğru olsa da, asıl kritik nokta bu iki kuralın birlikte değerlendirilmesidir. Önemli olan, planlanan hızdan ya da varış zamanından belirgin bir sapma olduğunda ATC'yi bilgilendirmek, çünkü bu durum diğer uçuşların güvenliğini ve hava trafik akışını etkileyebilir.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Sınavında başarılar dilerim!
Doğru cevap ne
Canım, doğru cevap gerçek hava süratinde %5’i aşan bir sapma olmasıdır. ✈️ Sınavında başarılar