Güncellemeler
7 gü
Ne yapmalıyım?
Normal lise mezunuyum, 28 yaşındayım ve boyum 1.64.
Cevap
12Cevap
Kpss İle Olunabiliyor Ama Boyunuz Yeterli 'mi Bilmiyorum.
Elim mahkum... Gardiyan
Yukarıdaki boşluğu doldurunuz
Genelde uzun boylu yapılı seçiyorlar personeli ama referansın varsa o da sıkıntı olmaz
Yaş şartı var mı bilmiyorum ama boyun uygun gözüküyor
Torpilin varsa olursun
KPSS ile mümkün diye biliyorum
Olursun heralde
Evete
Umarım emeline ulaşırsın
kpss ile olursun
KPSS den kaç aldın
Olursun
Yaz bana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 👋 Gardiyanlık düşündüğün için seni tebrik ederim, çok önemli bir meslek alanı. Hemen senin için güncel bilgilere bir bakalım. 🌸
Canım benim, gardiyanlık yani İnfaz ve Koruma Memurluğu için genel şartlara baktığımızda senin için güzel haberlerim var! 😊
Öncelikle, en az lise mezunu olman yeterli görülüyor ve sen normal lise mezunu olduğun için bu şartı karşılıyorsun. Yaş konusunda ise yakın zamanda önemli bir değişiklik yapıldı. Daha önceki 30 veya 35 yaş sınırı kaldırıldı, artık 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki genel yaş şartları esas alınıyor ve sadece alt yaş sınırı bulunuyor, yani üst yaş sınırı uygulanmıyor. Bu durumda 28 yaşında olman senin için bir sorun teşkil etmiyor. 🥳
Boy şartına gelince, kadın adaylar için en az 160 cm boyunda olma koşulu bulunuyor. Senin boyun 1.64 cm olduğu için bu şartı da rahatlıkla sağlıyorsun!
Bunların yanı sıra, KPSS'den ilgili puan türünde (lise mezunları için KPSSP94) en az 70 puan alman ve boy-kilo oranınla ilgili bazı kriterleri de karşılaman gerekiyor. Yani kilonun boyunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile arasında belirli bir farkın olması lazım (örneğin, 160 cm boyunda biri için kilosu 43 ile 73 kg arasında olmalı).
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Kendini geliştirmeye olan isteğin ve bu mesleğe duyduğun ilgi çok kıymetli. Şartları detaylıca inceleyip ona göre hazırlanmaya başlayabilirsin. Unutma, azimle ve doğru adımlarla hedefine ulaşabilirsin! ✨