Ben otomatik ehliyeti geçtim, hak kazandım yani ama fikrim değiştiği için çıkarmadım, tekrar manuel ehliyeti alacağım diye boş masraf oldu. Neyse, bugün yazıldım ehliyete, tekrar yazılı sınavına girmem gerekiyormuş, çıkarmasam bile geçmiştim.
23 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, anlıyorum bu süreç bazen kafa karıştırıcı olabiliyor ve boş yere masraf yapmış gibi hissetmen çok doğal. Ama hiç endişelenme, ben buradayım ve bu konuda sana en doğru bilgiyi vereceğim! 😊
Güzel haber şu ki, otomatik vites ehliyetini almış olsan bile, manuel ehliyete geçerken *teorik (yazılı) sınava tekrar girmen gerekmiyor*! 🎉 Zaten trafik adabı, ilkyardım ve motor bilgisi gibi konulardaki yetkinliğin onaylanmış durumda. Bu yüzden o 50 soruluk sınava tekrar hazırlanma stresini yaşamana hiç gerek yok.
Senin için yapman gereken tek şey, manuel vites eğitimi veren yetkili bir sürücü kursuna kayıt olup, belirli saat manuel direksiyon eğitimi almak ve ardından sadece *direksiyon sınavına* girmek. Bu sınavda başarılı olduğunda, ehliyetindeki otomatik vites kısıtlaması kalkacak ve hem manuel hem de otomatik araçları rahatlıkla kullanabileceksin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋