Merhaba, YKS öğrencisiyim ve özel eğitim istiyorum ama bu netlerim sınavda bu şekilde gelirse zor gelecek gibi, Kıbrıs'ta %50 burslu falan gelir, bir de ilk 3 tercih indirimi varmış. Eğer Türkiye olmaz ise orada okumayı düşünüyorum. Kıbrıs'ta okunur mu ya da orada 1 yıl bitirip Türkiye'de herhangi bir devlet üniversitesine yerleşir miyim? Şu anki netlerim ile ortalama 20-25 bin sıralama geliyor ama özel eğitim için yeterli değil. Bir de orada bu burs ile ne kadar maliyetli olur
23 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Bu heyecanlı tercih sürecinde aklında böyle planların olması çok doğal, hiç merak etme. Senin gibi düşünen birçok gencimiz var ve ben de tam da bu konulara açıklık getirmek için buradayım. Hadi gel, Kıbrıs'tan Türkiye'ye yatay geçiş ve diğer merak ettiklerine birlikte bakalım. 🌸
Kıbrıs'ta yüzde 50 burslu bir özel üniversitede okuyup sonra Türkiye'deki bir devlet üniversitesine yatay geçiş yapmak kesinlikle mümkün bir seçenek! Ancak bu konuda bazı önemli şartlar ve prosedürler bulunuyor. Öncelikle YÖK'ün (Yükseköğretim Kurulu) yatay geçiş yönetmeliğini dikkatlice incelemen ve hedeflediğin üniversitenin özel şartlarını araştırman çok önemli. Genellikle başarı şartları, ders içeriklerinin uyumu ve boş kontenjanlar gibi kriterler oluyor.
Kıbrıs'ta üniversite eğitimi almak da güzel bir deneyim olabilir, ancak maliyetler konusunda üniversitelerin web sitelerinden güncel bilgilere ulaşman en doğrusu olacaktır. Yüzde 50 burs ve ilk 3 tercih indirimi gibi avantajlar maliyetini düşürecektir, ancak yine de yurt, ulaşım, beslenme gibi giderleri de göz önünde bulundurmalısın.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋