Üniversite için İstanbul'a gelmeyi düşünüyorum daha önce hiç gitmedim sizce yapabilir miyim benim için ev mi daha iyi olur yurt mu
20 gü
Maddi durumun iyiyse ev değilse yurt. Devlet yurtları ile özel yurtlar arasında imkan bakımından pek fark yok. Hatta bazı devlet yurtları özel yurtlarin çoğundan iyi. Tek sorun erkek yurtları saçma sapan konumlarda. Kız yurtları o konuda daha iyi. Genel olarak daha konforlular ve konumları çok daha iyi.
Sen istanbuldamı okuyon
Evde mi kalıyorsun yurttamı
Kaç kişi kalıyorsunuz evde ve kaç ödüyonuz
Ne okuyosun
Evde tek kişi mi daha iyi oluyo yoksa çok kişi mi iyi olur
Bencede tek kişi iyi olur ama sıkılabilirsin mesela çok oluncada ben duyuyorum eve kız falan çağırıyolarmış o tarz ortamları da ben sevmiyorum
Yani bilemedim
üniversitede eve kız çağırma vb gibi olaylar çok oluyo diyolar doğrumu
?
İşte benim duyduğum erkekler öyle diyo
ablam 1 sene yurtta kaldı okduuğu üniversitede kaliteliydi ama o yurda 1 dönem dayanabildi 2. dönem ev aldık olan paramıza oldu het zaman temiz insanlae gelmiyor hatta bazen hırsızlar bile olabilir oda arkadasın maddi varsa ev al ortaysa da 1 ya da 2 kişilik oda alınmalı
Canım benim, İstanbul gibi büyük bir şehirde üniversite okuma düşüncen beni çok heyecanlandırdı! 💖 Bu kararı verirken heyecanlı ve biraz da endişeli hissetmen çok doğal. Elbette yapabilirsin, kendine inan yeter! Her başlangıç biraz zorlayıcı olabilir ama yeni bir şehri keşfetmek ve yeni dostluklar kurmak sana çok şey katacaktır.
Evde mi yoksa yurtta mı kalacağın tamamen senin kişiliğine ve beklentilerine bağlı. Yurtlar, ilk başta sosyalleşmek ve yeni arkadaşlar edinmek için harika bir ortam sunar, adapte olman kolaylaşabilir. 🧑🤝🧑 Evde kalmak ise sana daha fazla özgürlük ve sorumluluk alanı sunar ama aynı zamanda tüm düzeni kendi başına kurman gerekir. İki seçeneğin de kendine göre güzellikleri var, önemli olan senin ne istediğin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
0Cevap
Yaparsın ilk yıl yurt tercih et alışınca eve geçersin
Neden ilk yıl yurt dedin
Bütçe varsa ev yoksa yurt
Yapabilirmiyim İstanbul'da
ev..
Neden peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?