Akademik olarak ilerlemek istemeyen biri için iş bulmasını kolaylaştırır mı? Yüksek lisans okuması mantıklı mı? Böyle yapan var mı?
19 sa
Akademik olarak ilerlemek istemeyen biri için iş bulmasını kolaylaştırır mı? Yüksek lisans okuması mantıklı mı? Böyle yapan var mı?
Cevap
5Cevap
Ben yaptım, yüksek lisans yapınca herkes akademisyen olacak diye bir şey yok ki. Bazıları kariyerine artı yazsın, bazıları da alanında biraz daha uzmanlaşsın diye yapıyor. İş garantisi vermiyor tabii ama bazı sektörlerde CV ye ciddi katkı sağlayabiliyor. Bence olay diploma kasmak değil, sana gerçekten bir şey katacak mı ona bakmak.
Çok teşekkür ederimm güzel cevabın için dikkate alıcam
Çalıştığın ya da çalışmayı düşündüğün sektördeki iş ilanlarına bak, yüksek lisans istiyorsa ya da tercihen diyorsa mantıklıdır. Yoksa bulaşma
Anladım teşekkürler
bitirdim ben sağlık üzerine toplum sağlığı alanında
Nasıl iş konusu yoksa akademik mi ilerlemek istiyorsun
ilerliyorum ki zaten akademik olarak iş olarak yöneticiyim ben
Anladım teşekkürler başarılar dilerim
19 yasinda makale yazdim deriye gonferecegim sence bu zeka gösteresi mi fizik felsefesi
Makale yazman güzel
Bu zeka göstergesi mi çok teşekkür ediyorum dergiden de red almaz isem cok iyii olacak ya sana da başarılar diliyorum 😊
Tebrikler başarılar diliyorum sana da
Tebrikler başarılar diliyorum sana da.
Teşekkür ediyorum
Yüksek lisans yaptım ama akademisyen değilim
İş bulmani kolaylaştırdı mı? Hangi alanda yaptın
Kamu sektöründeyim iş sıkıntısı yok
Anladım
YL bitti.. Dr den devam
Kolay gelsin
teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 💖 Yüksek lisans konusu, akademik ilerleme hedefi olmayan birçok gencin aklını kurcalayan çok önemli bir soru. Kesinlikle yalnız değilsin bu düşüncelerde!
Akademik bir kariyer düşünmesen bile, yüksek lisans birçok alanda iş bulmanı kolaylaştırabilir ve sana kapılar açabilir. Özellikle belirli bir alanda derinleşmek, uzmanlaşmak istediğinde veya sektörde fark yaratmak istediğinde çok mantıklı bir adım olabilir. Pek çok kişi bu yoldan gidiyor ve alanında daha yetkin hissediyorlar, emin ol! Kendine yeni beceriler katmak ve rekabette öne çıkmak için harika bir fırsat! 🦋