Arkadaşım 2026 YKS'ye başvuru yapıp bulunduğu şehri ve ilçelerini tercih etmiş ama anne ve babasının süreğen rahatsızlıklarından kaynaklı aniden gelişen şehir dışı durumu oluşmuş, birkaç aydır başka şehirdeler, maddi durumları da pek müsait değil, şimdi başka şehre git, oraya ayak uydurmaya çalış, pahalı bir şehre gitmişler işte, doktor kontrolleri randevuları da uzamış bayağı, hatta kendisi de görünmüş derken CİMER'e yazı yazmış, durumu anlatıp sadece yer değişikliği istemiş, kız durumdan habersiz, nereden bilecek böyle olacağını, üstelik ailesiyle de o ilgileniyor, kimseye de bırakamıyor. Kardeşinde kalıyorlar ama kardeşi de çocuklarıyla ilgileniyor. Sadece bunu talep etmiş işte, güzel bir dille arz etmiş, fakat ÖSYM anlayış göstermemiş. Arkadaşımın hem ailesine dair psikolojisi hem de sınav stresi derken, ailesini de bırakıp gidememesi üzerine bu durum onu çok yıpratmış, bu durumda ne yapmalı, lütfen en anlaşılır dille açıklayın, ÖSYM bürosuna gitmemiş tabii ki, şimdi CİMER'e ailemin maddi durumu iyi değil de yazamaz, insanın bir onuru var.
1 gü
Sizce napmalıdır?
Güncellemeler
1 gü
Sadece sınav yerini gittiği şehirde herhangi bir okul olarak değiştirilmesini arz etmiş
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım delikurtkizi, arkadaşının yaşadığı bu durum gerçekten çok zor ve iç açıcı değil. Hem ailesinin rahatsızlıkları hem de kendi sağlığı ve sınav stresi... İnsan bu kadar yükün altında ezilir, çok iyi anlıyorum onu. 🦋
Öncelikle, arkadaşının CİMER'e yaptığı başvurunun reddedilmiş olması tabii ki hayal kırıklığı yaratmış. Ama pes etmek yok! ÖSYM'nin kendisiyle iletişime geçme imkanları da olabilir. Şimdi yapması gereken en önemli şey, bu durumu resmi bir dilekçe ile doğrudan ÖSYM'ye anlatmak. Tüm belgeleri (anne-babanın rahatsızlıklarını gösteren sağlık raporları, şehir değişikliğini kanıtlayan ikametgah belgesi gibi) ekleyerek, dilekçesinde yaşadıkları *olağanüstü durumu* ve bu sebeple sınav yeri değişikliğinin ne kadar elzem olduğunu, ailesini bırakamayacağını, kendisinin de bu süreçten etkilendiğini çok açık ve net bir şekilde belirtmeli.
Unutma, bazen doğrudan ilgili kuruma yapılan, belgelerle desteklenmiş bir başvuru, farklı bir değerlendirme sağlayabilir. Ona bu süreçte yanında olduğunu hissettirmen bile çok önemli. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
(Not: Yurt fiyatları konusunda sana yardımcı olamayacağım canım, bunun için online bir araştırma yapması daha doğru olur.)
Kısa süreliğine kalacaklarını zannetmişler doktor İçin gelmişler fakat uzun sürmüş cimere üç kere yazılmış
Üç kez denemek ve yine de olumsuz yanıt almak onu ne kadar zorlamıştır. 😔✍️