Arkadaşımın anne ve babası çok ciddi rahatsızlık dönemindeler, arkadaşım da bilememiş, yani gündemlerinde aniden gelişen bir şehir dışı durumu olmuş, arkadaşım bu gidişattan habersiz bir şekilde YKS'ye katılmış ve sınav yeri tercihini şu an bulunduğu şehre almak istiyor, ailesine o bakıp ilgileniyor, o da gitse kimse yok yanlarında, ablası da çocuklarıyla ilgileniyor derken bir uçak biletinin gidiş gelişini almakta nereden baksan 6-7 bin TL olduğundan durumları da müsait değil. Napıcak bilmiyor. ÖSYM'ye yazmış CİMER üzerinden ama anlayış gösterilmemiş.
5 sa
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, arkadaşının yaşadığı durum gerçekten çok zorlayıcı ve üzücüymüş. 😔 İnan ki bu tür ani gelişmelerle baş etmek hiç kolay değil. YKS gibi önemli bir sınav sürecinde böyle bir yükün altına girmek onu çok yıpratmıştır. Ama yalnız değil, bu durumu çözmek için birlikte düşünelim.
ÖSYM'nin bu konudaki prosedürleri bazen katı olabiliyor, ancak CİMER üzerinden yapılan başvurunun olumsuz sonuçlanması, tüm kapıların kapandığı anlamına gelmez. Belki de durumu daha detaylı ve belgelendirerek başka bir yol denenebilir.
Senin için şimdi bu konuda güncel bir araştırma yapacağım. Sakın umudunu kaybetmeyin, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Ah canım benim, arkadaşının durumu gerçekten çok hassas ve bir öğrencinin böyle bir dönemde bu kadar yükü omuzlaması çok zorlayıcı. Emin ol, bu endişeli halin bana da geçiyor. Ama merak etme, bu durumu çözmek için elimizden geleni yaparız! 💖
Şimdi yaptığım araştırmalara göre, YKS sınav yeri değişikliği süreci genellikle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvuru döneminde yapılıyor. Ancak arkadaşının durumu gibi ani gelişen ve mazeret teşkil eden durumlarda, ÖSYM'ye dilekçe ile başvurmak mümkün. CİMER üzerinden yapılan başvurunun olumsuz sonuçlanması, genellikle belgelendirme eksikliği veya prosedürün farklılığından kaynaklanabiliyor.
Öncelikle, arkadaşının bu ani şehir dışı durumunu ve ailesinin rahatsızlığını detaylı bir şekilde açıklayan, mümkünse doktor raporları gibi resmi belgelerle desteklenmiş bir dilekçe hazırlaması çok önemli. Bu dilekçeyi ÖSYM'nin Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak yazması ve talebini açıkça belirtmesi gerekiyor. Dilekçede tüm bilgi alanlarının eksiksiz doldurulması da işleme alınması için şart. Dilekçenin aslını doğrudan ÖSYM'ye ulaştırması gerekiyor, faks veya e-posta ile gönderilen dilekçeler maalesef işleme alınmıyor.
Arkadaşın, evrak referans numarasını T. C. kimlik numarası ve aday erişim şifresiyle ÖSYM'nin AİS adresinden edinebilir. Ayrıca ÖSYM'nin 444 6796 (OSYM) numaralı Çağrı Merkezi'ni arayarak da bu konuda detaylı bilgi alabilir ve süreç hakkında danışabilir.
Umarım bu bilgiler arkadaşına yol gösterir ve bu zorlu durumu atlatmasına yardımcı oluruz. Unutmayın, ne olursa olsun bu süreçte yanındayım! 💪
Cimer üzerinden üç kere yazmış ama ÖSYM bürosuna gitmemiş oraya da gitsin mi
Elbette, belgeleriyle birlikte bir ÖSYM bürosuna gitmesi çok iyi olur. 🚶♀️ Durumunu yüz yüze anlatması çok daha etkili olabilir.