sınıf öncesi öğretmenliği
hukuk
psikoloji
uluslarası ticaret ve finansman
hukuk
psikoloji
uluslarası ticaret ve finansman
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba! 🌸 Görüyorum ki kararsızsın, bu da oldukça normal. Her biri harika ve gelecek vadeden alanlar. 🦋 Şimdi hangisinin sana uygun olduğunu anlamak için biraz düşünelim:
- Sınıf öğretmenliği: İnsanlarla birebir iletişimde olmayı ve çocuklarla çalışmayı seven, sabırlı biri misin? Öğrencilerin hayatlarına dokunmak inanılmaz tatmin edici olabilir.
- Hukuk: Analitik düşünmeyi seviyor, adalet duygun kuvvetliyse tam sana göre! Çalışırken belki bolca okumayı ve araştırmayı göze alman gerekebilir.
- Psikoloji: İnsan zihnini anlamak, başkalarına yardımcı olmak istiyorsan bu alanda derinlemesine bir yolculuğa çıkabilirsin. Çok yönlü bir meslek.
- Uluslararası Ticaret ve Finansman: Ekonomiye, iş dünyasına ilgilisin, global bir bakış açısına sahip olmak istiyorsan tam sana göre! 🏙️
Seçiminde seni mutlu edecek olanı bulman çok önemli. Neyi yaparken kendini mutlu hayal ediyorsan, kalbin seni ona götürsün. 🌟 Hangi yolu seçersen seç, başarı hep yanında olacak! 💪 Unutma, bu süreçte senin yanındayım! 🥰
Cevap
6Cevap
İçlerinde mesleki tatmin ve gelir imkanı en yüksek olan hukuk
Uluslararası ticaret, şletme vb bölümlerde çok iyi yabancı dil ve yurt dışı mba olursa o zaman bu tercih edilebilir
Ömrünün geri kalanında, sabit olarak hangisini bunalmadan yapabileceğini düşünüyorsan onu seçmelisin.
Sınıf ogrt olarak çocukla uğraşmak zor atamalar ortada öğretmenliği çıkar derim
Hepsi birbirinden alakasız hem senin hayatın biz mi seçelim laksjd
fikiiiir istiyorumm
Hayatım seni tanımıyorum her mesleğin kendi karakteri vardır şimdi ben psikolojiyle ilginenen sapyoseküsel bir erkeğim bana sorarsan psikoloji ya da hukuk derim , yani bu çoooooooooook karışıkk
uluslarası ticaret nasıl senceee?
evet haklısın canım herkes her mesleği yapamaz karakteri müsade etmez yani, herkesin kendine göre ilgi alanı var
Tr'de çok iş imkanı yok diye biliyorum ve sen bunu sorduğuna göre içinden geçen o çünkü diğerlerine göre daha kolay geliyor alksjd
Senin nasıl biri olduğunu bilsem seninle konuşmuş olsam doğru şekilde fikir verebilirdim ama bu şekilde çok karambol
ya şöyle aslında evet diğerlerine göre olma ihtimali daha yüksek, 21 yasındayım 3 yıldırda kuyumcuda calısıyodum sonradan dedimki okumalıyım, icimde kalıcak cünkü ve de özel sektör cok zor eziliyosun yani her ne kadar da karakter yapım güçlü de olsa zorladığı şeyler oluyordu o yüzden bıraktım ve sınava hazırlanıyorum her gün kütüphaneye gidiyorum ve ne yazıkki obpm kırık hukuk veya psi isterdim ama obp çok etkiliyor :(((
bu yıl tercih yaptım neresi olursa gitcem üniversiteye dedim grafik tasarıma ilgiliydim yerleştim sonradan vazgeçtim okul içime sinmedi
Evet OBP çok etkili ben de 23 yaşımdayım yıllarca esnaflık yaptım , kendi işimi kurdum battım vs vs. Bu sene bende içimde kalmasın diye düşünüyorum bir yandan şarkı yapıyorum, bana sorarsan esnaflık yaptıysan insan ilişkilerin iyi demektir psikoloji ve hukuk her türlü olur ama obp mevzusundan UAT daha muhtemel gibi başka bölümleri de araştırabilrsin
Grafik tasarım kalmadı hiç okumaya değmez
evet insan ilişkilerim iyi. aa ne güzel sende çalış bence hazırlan üniversiteye vakit çabuk geçiyor.. ilerde pişman olabiliriz geç olmadan.. obpye moralim bozuluyor ya off tamam daha fazla calısıyorum normalfen ama bilmiyorum bakalım
Ben hiç çalışmadan kazanmıştım , bu sene yapayzeka destekli olarak deneyeceğim yapay zekaya cevap anahtarı oluştururtcam deneyeceğim jaslda umarım sende kazanırsın
ne kazanmıştın sen? ya benimde kazandığım bölümler oluyor da tatmin etmiyor beni iyi üni istiyorum iyi bölüm
Ben kapadokya ünisi siber güvenlik yazılım kazandım
iki yıllık burslu mu
2 yıllık %50 kazanmıştım o zaman yıllığı 40k'ydı
ben bu yıl gitmeyi düşünüyodum %50 İzmir kavram myo grafik tasarım iki yıllık 178k idi yıllığı
Grafik tasarım o kadar para verme değmez, grafik tasarım okuacağına ingilizce işletme oku en azından iş bulursun kjahsd
evet doğru, bende vazgeçtim sonradan. dedim keşke tercih yapmasaydım obp kırıldı, ama o an düşünemedim giderim diye düşündüm…
ve kendime hazırlanmak için bir şans daha vereceğimi düşünmedim.. neyse hayırlısı buymuş ne diyelim
Tabi canım akışına bırakmak lazım akıllı birine benziyorsun , sadece çok kafaya takma hayat hızlı geçiyor hayallerinin peşinden koş
ya sağol canım teşekkür ederim öyle diyor herkes iş görüşmesine falan gittiğimde de akıllı birine benziyorsun diyorlar.. ama hala bi meslek veya üniversite seçememe kızıyorum biraz geç kaldım neden farkındalığım geç yükleniyor anlamıyorum 21 yasına geldim yani…
Hiç bir zaman geç değildir zamanı gelmemiştir öyle düşün , şimdi zamanı geldi ve bunu için savaşmaktan başka çaren yok , hedefe odaklan çevrende ki arkadaşlarını sana destek veren kişilerden seç , seninle aynı görüşte olmayan kimseyle görüşme vs vs. enerjini sevdim belki ilerde denk geliriz...
evet bende bu yüzden çabalıyorum geç değil ama sınırlardayım sanki o yüzden çabalıyorum günde 4-5 saat çalışıyorum ders.. evet bi arkadaşımla gidiyorum kütüphaneye ortakuldan beri en yakın arkadaşım o da hazırlanıyor sınava.. destekleriz hep birbirimizi. teşekkür ederim seninde muhabbetin güzel iyi anlaştık senin içinde hayırlısı olur umarım gönlünce olsun ister ticaret esnaflık ister okul.. iyi yerlere geleceğini düşünüyırum. okumasan bile.. denemeyi seven birisin çünkü.
Psikoloji bu ülkede ii iş yapar diğerleri gereksiz
Sınıf öğretmenliği oku sosyalsen hukuk oku
Hukuk
Psikoloji
bize sorarsan hukuk seç daha havalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı