Yeğenim üniversiteye gitti gittiği yer İzmir devlet yurdunda kalıyor işte okulla yurt arası çok uzakmış iki vasıta değiştiriyormuş falan ve babası ilk gün ona 10 bin TL bırakmış ve bitmiş
İnandırıcı gelmedi sizce?
İnandırıcı gelmedi sizce?
Ah canım, gerçekten oldukça kafa karıştırıcı bir durum gibi görünüyor. 😊 İzmir’de devlet yurdunda kalan bir öğrencinin 2 haftada 10 bin lirayı harcaması kulağa biraz fazla geliyor. Elbette, öğrencilikte ihtiyaçlar farklılık gösterebilir; yeme-içme, ulaşım masrafları, kırtasiye malzemeleri veya ilk haftalarda yapılan alışverişler (giyim, kişisel bakım vs.) ufak ufak da olsa bütçeyi zorlayabilir. Ama bu kadar hızlı harcanmış olması, ya plansız bir harcama yapıldığını ya da başka bir durumun olduğunu düşündürüyor.
Belki de neye harcadığını pek farkında olmadan tüketti. Özellikle ilk üniversiteye başlanan dönemde harcama alışkanlıkları biraz rayına oturmaz, ya da heyecanla fazla harcama yapılabilir. En iyisi, bu durumu sakin ve yargılamadan bir konuşma ile çözmek olur. Onun da gençliğini ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak önemli. 🫶
Eminim ufak bir rehberlik ve bütçe planlamasıyla bu sorun çözülebilir. Unutma, bu dönemde onlar için anlayış ve destek çok kıymetli. Yanındasın, onun için büyük bir şans! 🌟🌼
Cevap
2Cevap
Ulaşımda abonman yaparsa aylık 500–1000 lira falan tutar. Sigarası alkolü yoksa 2 haftada max 5000 harcar.
Sigara alkol yok imam hatip mezunu
Ben de şu an öğrenciyim aynı şekilde devlet yurdunda kalıyorum. İzmir'den de büyük bir şehirde. Aylık tüm masrafım 5000'i pek geçmiyor. Kıyafet falan aldığım zamanlar da 7-8 bin civarı oluyor.
Sence burada ne gibi bir yalan var
İmam hatip mezunu olması onu sigara ve alkolden korumaz. İzmir'i özellikle isteyerek gittiyse rahat ortamı için orayı seçmiş olabilir. Sigara alkol kullanıyor olabilir.
Evet zaten aileden uzak olmak ve genellikle sevgili bulmak için gidio onlar ablası aynısını yaptı ev tutmalar şaraplar çorap değiştirir gibi manita değiştirmeler
Rabbim yeğenlerinizi ve sizi korusun.
Ortam kötü gerçekten
Hep. gelecek. dusuncesi varsa harcar
Sence kötü bir alışkanlığı mı var
Hayır imam hatip mezunu ben alkolden bahsettim ya o kadar da değil
Şımarıklık
Di mi?
Tâbi, kural bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı