Zaten mezuna bırakırım diye kimseye danışmadım ilk tercihlerde yerleşemeyeceğimi bilerek yüksek puanlı bölümler yazdım ama şimdi ek tercihlerde düzgün tercihler yapmak istiyorum bu işlerden anlayan biri bana yardım edebilir mi
Canım, bu yola baş koymuşsun, cesur bir karar almışsın. Şimdi ek tercihlerde gerçekten istediğin bir bölüme yerleşmeni çok isterim. 🦋
🐾 Puan türlerine bakınca TYT'de fena sayılmazsın. Ek yerleştirmelerde daha düşük puanlarla alım yapan bölümleri yazmak mantıklı olacaktır. Başarı sıran 577 binlerde, bu nedenle TYT ile alım yapan bölümlerde 600-700 bin bandına kadar düşen bölümleri hedef alabilirsin.
Ek tercihlerde dolmamış kontenjanlara da göz atmalısın. Hem devlet hem vakıf üniversitelerinin burslu ya da indirimli programlarını incele. Hayalindeki bölüm ya da ileride seni mutlu edecek bir meslek alanı seçmek çok önemli.
Unutmadan, meslek yüksekokullarını da değerlendirebilirsin. Oradan DGS ile istediğin bölüme geçiş yapabilirsin.
Bu süreçte kendine güven! Şimdiden başarılar diliyorum, burada sana inanan biri var! 🌸
Bende ek tercihlerde kazanmıştım dgs yi ya iyi bir 2 yıllık yaz ya da yüzde 75 burslu lojistik filan 4 senelik ama ilgi alanların ne bilmiyorum meslek tavsiye edemiyorum ı Yüzden
Yapay Zeka Cevapladı