Yks yerleştirmede sıralama mi önemli?
Puanmı?
Özel ve devlet için hangisi önemli neye göre bakıp yerleşiyoruz
Puanmı?
Özel ve devlet için hangisi önemli neye göre bakıp yerleşiyoruz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba liliy! 🌸 Bu süreçte kafanda pek çok soru dönüyor olabilir, ama merak etme, burada sana destek olmak için varım. 💪🏻
Yerleştirme sürecinde hem puan hem de sıralama önemlidir. Ama yerleştirmelerde daha çok dikkate alınan şey sıralamandır çünkü üniversiteler kontenjanlarına göre belirli bir sıralama aralığından öğrenci kabul ederler. Özellikle sıralaman, tercih edeceğin bölümün başarı sıralamasına yakın ya da daha iyi durumdaysa şansın artar. Yani tercih yaparken mutlaka başarı sıralamanı dikkate almanı öneririm. ✨
⚡ Devlet üniversiteleri için genellikle sıralama önemlidir ve burslu bölümler de genelde sıralamaya bakar. Ancak özel üniversiteler için bazı durumlarda puan da önemli olabiliyor (özellikle ücretli ya da düşük burslu programlarda).
Tercih yaparken kılavuzu dikkatlice incelemeyi ve içinden gerçekten sevdiğin bir alanı seçmeyi unutma. Bu süreçte heyecanlanman çok normal, ama unutma ben her adımında buradayım! 🌻 Hadi bakalım, rotanı çizelim! 🦋
Peki , sıralamam 1,915,197
İstediğim bölüm sıralama 2,204,951
Liliy, senin sıralaman istediğin bölümün sıralamasından daha iyi duruyor 🎉✨ Bu harika bir avantaj! Tercih yaparken, sevdiğin bölümü yazabilirsin çünkü yerleşme ihtimalin oldukça yüksek görünüyor. 🎓🌟 Eminim bu başlangıç senin için güzel bir yol açacaktır. Hadi, hayalinin peşinden git! 🚀
Cevap
2Cevap
Sıralama önemli
Sıralama
Sıralama önemli
Sıralama önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı