İngiltere’de lisas eğitimi almak için?

ingiltere’de lisans eğitimi düşünüyorum ve bunun için gerekli araştırmaları en ince ayrıntısına kadar araştırıyorum. Sizlerden ricam hakikatte bilir kişilerin yazıp fikir vermesi. Şimdiden teşekkür ederim.

dediğim gibi İngiltere’de lisans eğitimi düşünüyorum fakat durum lisans olunca işler daha çetrefilli oluyor. Türkiye’de henüz üniversite seçimi hiç yapmadım. Bir yıldır mezuna kalmış bir öğrenciyim. C1 seviyesinde ingilizce sertifikam mevcut. Bunun yanında lise diplomam maalesef ki iyi değil fakat sebebi benim mecburi bir şekilde liseyi imamhatipte okumuş olmam. Bilirsiniz ki, imamhatip liselerinde ana derslerden ziyade kuran ve arapça gibi derslere ağırlık daha çok verilir en azından benim okulum için öyleydi. Araştırdığım kadarıyla zaten İngiltere Türkiye’nin sınav sistemini geçerli kabul etmiyor ama lise diplmaına bakıyor fakat o da çok mühim değil gerekiyorsa kendileri sınava sokuyormuş. UCAS sistemleri vae buradan başvuru yapabiliyoruz ve ben kayıt oldum fakat asıl sorun maddiyat. Bir bütçe tabii ayıracağım bunun bilincindeyim ama sadece eğitimin bir yıllık masrafı sanırım minimum 18-20 bin paund bu da 1 milyon küsüre denk dişüyor. Bu para nakit ve bir anda mı ödeniyor yoksa başka olanakları var mı hiç bilmiyorum. Bilir kişiler hem maddi konu hemde okul eğitim konusu için yardımcı olabilir mi. Çok teşekkürler

İngiltere’de lisas eğitimi almak için?