500 üzerinden 140 puan alıp ve hicbir üniveristeden kabul almadığı için beni suçlayan birisinin akli dengesi yerinde olabilir mi?

Benim hocam vardı o yabancı uyruklu öğrencilere tercih yapıyordu ve hocam yoğun diye tercih yapmayı öğretti bana ve öğrencileri bana gönderdi. Çoğu yazılım müh. , bilgisayar müh. , dis hekimligi okuyor şu anda. Ve yabancı uyrukluların tercihi aşırı zor ve masraflı bizimkisi gibi değil. 3-4 ay boyunca her gün 4-5 saatimi alıyor her üniveristede hesap açıp bilgileri doldurup tercih yapmanız lazım e mail adresine kod falan geliyor. Baya uğraştırıcı ve çoğu üniveriste ücretli yani mesela mersin univeristesine sadece tercih yapabilmek için 3000 bin tl ödemeniz gerekir.

Yabancı uyruklu bir arkadaşım var. Arkadaşım olduğu için ondan hicbir ücret almadım hazirandan beri ona tercih yapıyorum ve puanı 140 😂 . Ona rağmen tercih işlerinden o kadar iyi anlıyorum ki 2 yıllık iç mekan tasarımı kabulü getirdim kıza. 50nin üstünde başvuru yaptım. Para ödeyecek olsaydı 9 bin tl ödeyecekti bana üniveriste parası hariç. Sonra noldu biliyor musun? Bir gün sabahın köründe uyandırdı beni şimdi uyan bana antep universitesine tercih yap dedi arkadaşım 380 puanla bilgisayar mühendisliğine kabul edilmiş belki ben de kabul edilirim diye. 140 puanla bilgisayar mühendisliği kazanacağını düşünüyor. Neyse ben yaptım tercihi yeni uykudan uyanmış olduğum için de babasının adını yanlış girmişim yaptığım tek hata bu. Bugün telefon etti bana sen benim geleceğimi mahvettin. Tercihlerin çoğu yanlış. Bi bk anlamıyorsun diyor bana. Hakaret mi dersiniz kufur mu dersiniz. Aşırı uzuldum. Sürekli hayir işi yapıyorum ama karşılığını alamıyorum 2 buçuk ay uğraştım yetim diye ücret almadım. 140 puanla onu bir univeristeye yazdırdım. Ona rağmen suçlu çıktım. Ne düşünüyorsunuz?

500 üzerinden 140 puan alıp ve hicbir üniveristeden kabul almadığı için beni suçlayan birisinin akli dengesi yerinde olabilir mi?