Üniversite tercih?

Arkadaşlar kısa ve özet olarak söyleyeceğim bu sene cok çalışmadığım için orta bir yks notu aldım normalde ist medipol ebelik 50 burslu yazicaktim ama açıkçası 4 yil boyunca tabit bir miktarda kalmayacak bir para akışı olucak ve buna durumum yetmez İstanbul'a da bahadır gitmedim ve yaşaması zor bir il bende düşündüm ki 2 yıllık önlisans okuyayım bir an önce bitsin hemen isime başlarım malum yas ilerlemeden daha fazla ( yas 20 olucak) sonra Ankara bildiğim yer ve istanbuldan daha rahat bir yer orada kolay yaşarım 2 yıllık ağız ve diş düşündüm sonra protez ve ortez düşündüm veya fizyoterapi hala kararsizim hangisini öncelikli yapicagimi 50 burslu olarak hepsi tutuyor bu bölümlerden Ankara 'da bi bu bölümler için lokman hekim ve Ankara Medipol düşünüyordum 2 yıl olacagi için ucret odesem bile hemen mezun olurum 4 yil kadar uzun surmez ayrica bu iki universite de de sinif basarisina gore diger yil burs alma olasılığı var bundanda yararlanabilirim belki ben hep caliskandim ama sinav senesinde ise girmek zorunda kaldigimdan ders çalışmadım cok fazla universitede eminimki calisabilirim neyse bu ihtimal olmasa bile yine de 2 yilda bitmis olucak lokman hekim 240 bin yıllık medipolde 210 bin tl bu sene şimdi size sormak istedigim 1. Soru hangi bolumun atamasi okumasi is bulmasi is kolayligi sayginligi daha kolay ve iyi ve bu bölüme göre hangi universite ders agirligi kampusu egitimi vs olarak daha mantıklı harici bir universite önerisine de açığım bu arada kirklarelinde veya usakta vs şehir bölge planlamada gözüme çarptı açıkçası onun hakkinda bilgisi olanda yazabilir mi? :)

Üniversite tercih?