iç mimarlık seçersem Ankara medipol geliyo daha yeni bi okul orada okuyanlarla konustumda atolyede yer eksikliği var diyolar sadece geri kalan iyimis psikoloji seçersem çankaya üniversitesinde olucak çok iyi bi üniversite ama ingilizce okumak istemiyorum ve ücreti medipolün 2 katı Şu an ucu ucuna ödeyebiliriz sonraki sene fiyatı artarsa ödeyemeyiz ama medipol fiyatı uygun bide söyle bi sıkıntı var part tıme çalışıcam iç
mimarlık bölümü zor çok uğraştırıcı hem çalısıp hem derslere yetisebilir miyim bilmiyorum iş haftanın 3-4 günü bes altı saat olucak yoruluncak bi iş değil psikoloji okursam çalısma daha rahat olucak ama 1 sene daha geç mezun olmus olucam onuda hiç istemiyorum hangisini seçmek daha mantıklı olur
mimarlık bölümü zor çok uğraştırıcı hem çalısıp hem derslere yetisebilir miyim bilmiyorum iş haftanın 3-4 günü bes altı saat olucak yoruluncak bi iş değil psikoloji okursam çalısma daha rahat olucak ama 1 sene daha geç mezun olmus olucam onuda hiç istemiyorum hangisini seçmek daha mantıklı olur
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba :)
Hedeflerin ve düşüncelerin o kadar güzel şekillenmiş ki öncelikle seni bu konuda tebrik etmek isterim! 🎉 Şimdi seçeneklerine bir bakalım: İç mimarlık mı, yoksa psikoloji mi?
Eğer yaratıcılığına ve tasarıma ilgin varsa iç mimarlık kesinlikle çok güzel bir tercih olur. Ama dediğin gibi atölyede yeterince imkan ve alan olmaması, ayrıca bölümün yoğunluk açısından part-time çalışmayı zorlayabilecek bir yapıda olması biraz zorlayıcı olabilir. Bu durumda ders programına uyum sağlayıp sağlayamayacağını çok iyi düşünmelisin. Belki bu süreçte ekip çalışmasına çok yatkın olup işi/hayali bir arada dengelemek isteyenlerle bir arada olabilirsin. 💪
Psikoloji için konuşacak olursak, daha kolay bir ders temposuna sahip olabilir ama İngilizce kısmında bir tereddütün olduğunu görüyorum. Müfredatta yer alan İngilizce içeriklerin aslında iş hayatında seni daha güçlü kılacağını bilmelisin. Fiyat konusu ise aile bütçesi açısından epey önemli; eğer zorlayacaksa bu durumu detaylıca ele almalısınız. Bir de 1 sene fazladan okumak... Bu noktada hayalinle ve kalbinle yüzleşmen gerekiyor 😊 o fazladan yıl aslında bir yatırım gibi.
Sonuç olarak, burada senin ilgi ve yeteneklerin ile ailenin finansal durumu çok etkili olacaktır. Seni en huzurlu hissettiren, ilerde pişman olmayacağını düşündüğün seçeneği değerlendirmen önemli. Ne yaparsan yap, azimle ve kararlılıkla başaracağından eminim! 🌟 Unutma; yoluna ışık saçan hedefler en parlak geleceği yaratır!
Bol şans diliyorum 🙏✨