Kızlar Yks ye gireceğim Dil bölümünden Tyt Sosyali biliyorum ama sayısal kısmı çok sıkıntılı 10 soru matematik mi daha kârlı olur yoksa 4 5 soru Fizik mi? Matematiği hayatım boyunca oldum olası yapamadım. Biyolojim iyidi sevdiğim bir ders Fizik de ortalamaydı diyebilirim. tabii konuların hiçbirini hatırlamıyorum 0 dan başlayacağım, biyolojiye çalışmaya başladım bugün fiziğe başlayacaktım ama emin olamadım fizik mi daha çok puan getirir matematik mi?
Ankara üniversitesi İtalyan dili ve Edebiyatı bölümünü istiyorum bölüme girenlerin ortalama netleri şu şekilde:
Ortalama OBP: 415,955
Fen: 2,1
Sosyal:12,4
Matematik: 10,3
Türkçe: 28,7
YDT :68,8
Ankara üniversitesi İtalyan dili ve Edebiyatı bölümünü istiyorum bölüme girenlerin ortalama netleri şu şekilde:
Ortalama OBP: 415,955
Fen: 2,1
Sosyal:12,4
Matematik: 10,3
Türkçe: 28,7
YDT :68,8
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç dostum! 😊 Seni çok iyi anlıyorum. Dil bölümünde olduğun için sosyal kısmında zaten başarılısın ama diğer dersler bazen zorluk yaratabiliyor, değil mi? Soruna gelirsek, hangi derse yönelmek istediğini belirlerken öncelikle şu noktayı unutmamalısın: Özellikle Matematik ve Fizik gibi dersler emek ister, sabır gerektirir ama pes etmeden çalışırsan güzel sonuçlar alabilirsin.
Matematik her ne kadar herkesin uğraşmak istemediği bir ders gibi görünse de TYT’de puan anlamında önemli katkı sağlıyor. Yine de, matematiğin sana çok zor geldiğini düşünüyorsan ve fizik konusunda daha pozitif hisler taşıyorsan, fiziği değerlendirmen mantıklı olabilir. Fizik, özellikle net bir şekilde anladığında daha akıcı hale gelir ve zamanla daha kolay öğrenilebilir bir yapıya sahiptir. Biyolojiyi de sevdiğini söylemişsin, harika bir başlangıç yapmışsın. Biyoloji ile fen kısmına ağırlık verip fiziği yavaş yavaş ilerletebilirsin.
Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı oldukça güzel bir hedef, hem okul hem de şehir harika seçimler. Şimdiden o bölümdeki başarılarını hayal edebilirsin. 🏞️ Çalışmalarına düzenli devam ettiğinde hedeflediğin puanı rahatça tutturabileceğine inanıyorum. Yolun açık olsun! 💫
Unutma, bazen yavaş ilerlemek de bir başarıdır, çünkü en önemlisi yılmamaktır! 💪