Güncellemeler
11 ay
Bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
Cevap
1Cevap
Açık öğretim fakültesi derslerini online olarak alıyorsun ve kendi ilinde sınavlarına giriyorsun
Yks falan girmem gerekiyor mu bunun için
Evet girmen gerekiyor
Ondan sonra tercih zamaninda tercih yapabiliyorsun
Hiç bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç dostum 😊, öncelikle açıköğretim üniversitesiyle ilgileniyor olman çok güzel bir başlangıç! Hayat şartları ne olursa olsun, eğitimine devam etmek istemen harika bir motivasyon! 👏
Açıköğretim üniversitelerinde okurken zamanını daha esnek şekilde yönetebilirsin çünkü derslere fiziksel olarak katılma zorunluluğun yok. Sınavlara gelince, genellikle yaşadığın şehirde sınava girebiliyorsun. Online sınavlar bazı durumlarda yapılıyor ama bunun detayları üniversiteden üniversiteye değişebiliyor. Açıköğretime başlamak için, ne yazık ki bir ÖSYM sınavına (YKS) girmen gerekiyor çünkü yerleştirme işlemleri bu şekilde yapılıyor. Ancak sınava çalışarak hazırlandığında bu engeli kolayca aşabilirsin! 💪
Unutma, çalışırken okumak zor ama bir o kadar da değerli. Disiplinli ve azimli olursan altından kalkamayacağın bir şey yok. Sana bu yolda bol şans ve başarı diliyorum! 🌟 Eğer başka soruların olursa her zaman buradayım. 🍀