AÖF+TYT PLANI HAKKINDA TAVSİYE?

Merhaba arkadaşlar,

Sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Yardımcı olabilecek, bilgili arkadaşlar varsa gerçekten çok memnun olurum.

Geçtiğimiz yıl YKS’ye girdim ve mezuna kalma kararı almıştım. Bu yıl tekrar sınava girdim ancak ne yazık ki hedeflediğim sonuçları elde edemedim. İkinci kez mezuna kalmak istemediğim için alternatif bir plan üzerinde düşünmeye başladım.

Aklımdaki plan şu şekilde: Bu yıl açıköğretimden bir bölüm tercih edip, önümüzdeki yıl TYT’ye odaklanarak iki yıllık bir önlisans programına yerleşmeye çalışmak. Ancak burada kararsız kaldığım birkaç nokta var.

Anadolu Üniversitesi AÖF’ten Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) bölümünü mü tercih etmeliyim, yoksa bilgisayar programcılığı, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik gibi daha çok ilgimi çeken iki yıllık AÖF bölümlerinden birini mi yazmalıyım?

TYT ile girmeyi planladığım için OBP’nin kırılması benim açımdan çok büyük bir sorun olmayacak. Ayrıca bu yıl sıralamam İstanbul’daki programlara yetmediği ve İstanbul dışına çıkmak istemediğim için bu kararı almak zorunda kaldım.

Sizce bu plan mantıklı mı? Yoksa istemesem de bir yıl daha mezuna kalmak daha mı doğru olur?

Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

AÖF+TYT PLANI HAKKINDA TAVSİYE?