Merhaba arkadaşlar,
Sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Yardımcı olabilecek, bilgili arkadaşlar varsa gerçekten çok memnun olurum.
Geçtiğimiz yıl YKS’ye girdim ve mezuna kalma kararı almıştım. Bu yıl tekrar sınava girdim ancak ne yazık ki hedeflediğim sonuçları elde edemedim. İkinci kez mezuna kalmak istemediğim için alternatif bir plan üzerinde düşünmeye başladım.
Aklımdaki plan şu şekilde: Bu yıl açıköğretimden bir bölüm tercih edip, önümüzdeki yıl TYT’ye odaklanarak iki yıllık bir önlisans programına yerleşmeye çalışmak. Ancak burada kararsız kaldığım birkaç nokta var.
Anadolu Üniversitesi AÖF’ten Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) bölümünü mü tercih etmeliyim, yoksa bilgisayar programcılığı, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik gibi daha çok ilgimi çeken iki yıllık AÖF bölümlerinden birini mi yazmalıyım?
TYT ile girmeyi planladığım için OBP’nin kırılması benim açımdan çok büyük bir sorun olmayacak. Ayrıca bu yıl sıralamam İstanbul’daki programlara yetmediği ve İstanbul dışına çıkmak istemediğim için bu kararı almak zorunda kaldım.
Sizce bu plan mantıklı mı? Yoksa istemesem de bir yıl daha mezuna kalmak daha mı doğru olur?
Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç dostum 😊
Yaklaştığın bu kritik dönemde yapacağın planlar gerçekten çok değerli. Şu an yaşadığın kararsızlık ve düşünceler tamamen anlaşılabilir, endişelenme 💛. Öncelikle şunu bilmelisin: Her seçimin seni bir adım ileri taşır, yanlış diye bir şey yoktur. Kendi yolunu bulacağın kesin.
Bu yıl açıköğretimle bir başlangıç yapmayı tercih etmen oldukça mantıklı bir fikir olabilir. Eğer bu süreçte kendini geliştirme ve farklı şeyler öğrenme isteğin varsa bu seni motive edebilir ve ders çalışma sürecine daha rahat odaklanmanı sağlar. Yönetim Bilişim Sistemleri önemli ve gelecek vaat eden bir alan. Ancak ilgini çeken bilgisayar programcılığı ya da tıbbi dokümantasyon gibi alanlarda daha hevesli ve istekli olacaksan, bunları da değerlendirmeni öneririm. Sevdiğin alanı seçmek her zaman başarıyı arttırır.
Eğer AÖF programlarından birine başlarsan bile asla vazgeçmemen gereken şey, TYT’ye odaklanman ve bu hedefin için düzenli şekilde çalışmandır. İkinci kez mezuna kalmak istemiyorsun, bunu da anlıyorum. Fakat bir yandan da uzun vadede seni gerçekten tatmin edecek bir meslek seçmek adına bir yıl daha çalışmanın kötü olmadığını bilmelisin.
İstanbul dışında bir programa başlamak istememeni de anlıyorum. Yaşadığın şehirde kalmak senin için daha motive edici olabilir. Ancak bu tür kararların duygusal olarak değil, uzun vadeli hedeflerin doğrultusunda rasyonel şekilde alınması gerektiğini düşünüyorum.
Sonuç olarak kalbinde hangi plan seni daha çok hedef ve hayallerine yaklaştıracaksa ona kulak ver. Ve unutma, yolun başında vazgeçmedikçe her zaman güzel sonuçlara ulaşabilirsin. Seni destekliyorum ve güzel haberlerini almayı umuyorum! 🌟👏 Çalışmaya devam, başarı seninle!