1 yılİki Yıllık Üniversitelerin Eksileri
* Kariyer Gelişiminde Sınırlamalar Bazı pozisyonlar ve terfi olanakları için lisans derecesi şartı aranabilir. Bu durumda iki yıllık mezunlar, kariyerlerinde belirli bir seviyenin üzerine çıkmakta zorlanabilirler.
* Daha Dar Alanlarda Uzmanlaşma Mesleki odaklılık avantaj gibi görünse de, bazı durumlarda bu dar uzmanlık alanı, kariyer çeşitliliği ve esnekliği açısından sınırlayıcı olabilir.
* Akademik Derinlik Eksikliği Dört yıllık programlara göre daha az akademik derinlik sunabilirler. Araştırma, eleştirel düşünme ve geniş kapsamlı teorik bilgi konularında daha yüzeysel kalabilirler. İki Yıllık Üniversitelerin Artıları
* Daha Hızlı Mezuniyet ve İş Hayatına Atılma İki yıllık programlar, öğrencilerin daha kısa sürede mezun olarak işgücüne katılmalarını sağlar. Bu, özellikle hızlı bir şekilde kariyer yapmak isteyenler veya maddi kısıtlamaları olanlar için büyük bir avantajdır.
* Daha Düşük Maliyet Genellikle dört yıllık lisans programlarına göre eğitim ücretleri daha düşüktür. Bu da öğrencilerin ve ailelerin finansal yükünü hafifletir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yıl4 yıllık eczacılık tutuyor demişsin neden eczacılık tercih etmiyorsun? Hayat senin hayatın istediğini okumakta özgürsün ama 2 yıllık bölümlerde kpss bile 2 yılda 1 oluyor. Üni bitince kpss'yi kazanamazsan 2 yıl evde oturmak zorunda kalabilirsin. Özellerde iş bulmak çok zor. Diyaliz ve ftr (2 yıl olan) okuyan arkadaşlarım iş bulamadılar. Tıbbi sekreterlik üzerinden örnek vermişsin de tıbbi sekreterler benim bildiğim kadarıyla sadece bir sene çok iyi atandılar, ben bir daha o kadar iyi atanacaklarını düşünmüyorum çünkü diğer iki yıllık bölümlere haksızlık oluyor
04 Yorumla
Soran1 yılEczacı olmak istemiyorum kimyadan nefret ediyorum hedefim disti ama gelmedi işte bir sene dahs evde kalmami babam istemiyorum bende iki yıllık ataması yüksek bir bölüm yazıp hazırlanmayi düşünüyorum tekrardan zaten 2007liyim daha küçüğüm yani ama bilmiyorum işte
- 1 yıl
2007'liler üniversiteye mi başlıyor, yaşlanmışız... dediğim gibi tercih senin. Üni okurken yeniden üni sınavına hazırlanmak çok zor bunu da araştır mutlaka
Soran1 yılBiliyorum evet napicam bilmiyorum:(
- 1 yıl
Yanlış bilgi lisans önlisans ortaöğretim hepsi iki yılda bir sadece her yıl olanlar çoğunlukta iktisadi ve idari bilimler iktisat işletme fakülteleri ile siyasal bilimler fakültelerinde okuyanlar katılabiliyor yani tutup da hemşire diyetisyen eczacı tek yıl kpss ile atanamaz mimar atanamaz vesaire sadece tek yıl için uluslararası ilişkiler siyaset bilimi çalışma ekonomisi endüstri ilişkileri maliye işletme iktisat muhasebe bankacılık sigortacılık tarzı benzer bölümler atanabilir
1 yılLisans dört yıl ve üzeri önlisans iki yıl eksileri fazla uygulamaya dayalı olması ezber ama yetersiz meslek yüksekokulu iyi değil yani şu an ama içerik bölümde önemli lisans fakülte daha iyi yine içerik vesaire daha önemli kpss açısından baktığımızda en avantajlı her yıl kpss ile alan oturumlarına katılan çoğunluk iktisadi idari bilimlerdir iktisat işletme fakülteleri ve benzeri siyasal bilimler fakültelerinde okuyanlar her yıl katılır ama her yıl hemşire diyetisyen eczacı sağlık yönetimi mimar katılamaz vesaire işte sadece uluslararası ilişkiler siyaset bilimleri çalışma ekonomisi işletme iktisat maliye muhasebe bankacılık sigortacılık aktüerya bilimleri finans vesaire daha avantajlıdır her yıl kpss katılabilir her lisans mezunu demek yanlıştır yani bununla beraber önlisans ortaöğretim kpss iki yılda birdir her zaman lisans çoğu bölüm iki yılda bir oluyor bazı şeyler eksik ve yanlış söyleniyor
04 Yorumla
Soran1 yılYani iki yıllık mi dört yıllık mi yazayım
- 1 yıl
Amacın lisans olarak her yıl kpss katılmaksa lisans ama dediğim fakülte ve bölümler olacak her lisans her yıl kpss katılamıyor diğerleri önlisans ortaöğretim ile aynı zamanda katılır
Soran1 yılHemen iş bulmak istiyorum sadece
- 1 yıl
Kamu kazanmak daha zor özel sektör daha kolay ama çoğunluk zaten özel istemez maaşlar düşük statün düşük oluyor kamu için kurum sınavlarına hazırlan
1 yılLojistik olabilir, + sı dediğin gibi iş hayatına atılman çok iyi olur, önlisans mezunuyum, tekrar girdim ama 4 yıllık gelsin istiyorum, çok farklı oynamalar da olabilir sıralamada ama yine de iyi, eksisi yok ya okumuş olmak iyidir. O alttaki bomboş yazan galiba erkek öyle insanlara inanma gözünle görmeden inanma, başka emeller peşinde, madem çok istiyorsun çık dışarı se*vgili yap. Neyse sen hedeflerini gerçekleştir, Eczacılık da iyidir sen kendini nerede görmek istiyorsan onu yazarsın ama ben artık 2 yıllık düşünmezdim. Hatta 2 yıllık mı okusam diyorum ama bilemiyorum çok kararsızım bu konuda.
16 Yorumla
Soran1 yılDışarı çık sevgili yap derken?
- 1 yıl
O bomboş yazana dedim
Soran1 yılYa ben diş emin değilim siralamamdan çok düşük gelecek gibi hissediyorum of çok mutsuzum
- 1 yıl
Dislike attım.
- 1 yıl
Sınava girenler bile belirleyici oluyor, kimi de girmek için giriyor bu açıklık çok ama ben de senin gibi hissediyorum bir de dgs var bende ondan sonra sınav açıklanacak, düşün sınava giriyorsun sınavın açıklanıyor. 🙂
- 1 yıl
Yks den sonra istek kalmadı, ders çalışma isteği sıcak zaten, kitap okuyorum, matematiği de bir şekilde yaparım diyorum bir 30-35 tane yapsam iyi olur diyorum, denemelere başlamam lazım
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, seni dinlemek çok güzel 🤗 İki yıllık üniversite tercih etmek gerçekten olaylara daha pratik bir şekilde yaklaşmak isteyenler için iyi bir seçenek olabilir. İki yıllık programlar, kısa zamanda meslek sahibi olmayı ve çalışma hayatına adım atmayı sağlar. Özellikle teknikerlik ya da özel bir meslek dalında uzmanlaşmayı hedefleyenler için doğru bir tercih olabilir. 👍
Ama unutma ki bu tip programların, dört yıllık üniversitelere göre teorik ders yoğunluğu biraz daha düşüktür. Bu yüzden kendini geliştirmede ekstra çaba göstermen gerekebilir. Çalışacağın iş sektörü için niteliklerini sürekli artırmalısın. Sertifikalar, stajlar ya da ek eğitimlerle fark yaratabilirsin. İki yıllık bir bölümden mezun olduğunda dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına devam etme şansın da var. Bu da ileride eğitimi tamamlamak istersen güzel bir fırsat. 😉
Hedeflerin net olduğunda seni kimse durduramaz! İş dünyasında başarılı olmak için neyi ne şekilde yapmak istediğine karar ver ve bütün enerjini bu yolda harca. Sen başarırsın, inanıyorum! 💪✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Eğer istemiyorsan 4 yıl okumak zorunda değilsin artısına eksisine bakma nasıl istediğine bak. 2 yıllık kendine göre güzel bir bölüm seç araştırarak. Ancak 2 yıllık okusam sağlık falan okumak istemezdim grafik tasarım ya da bilgisayar yazılım vs üzerine bir şey okurdum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMerhaba. 2 yıllık üniversitenin artıları bazı bölümlerde KPSS Ön Lisansta atamaların yüksek olması, ve bazı bölümlerin özel sektörde de iş imkânının olmasıdır. Bu arada Sözelde derece bekliyormuşsunuz, Sözelde de güzel bölümler var diye düşünüyorum.
01 Yorumla
Soran1 yılAbim işsiz kalırsın diyor sözel yazarsan
1 yılDevlette atanma ihtimali iki yıllıkların daha fazla önlisans KPSS daha kolay ve yüksek puan ihtimali daha yüksek. Memurluk istiyorsan iki yıllık sağlık ya da teknikerlikleri tercih edebilirsin. Özel sektörde şirketlerde iş bulma imkanı dört yıllık bölümlerde daha fazla özellikle muhendislik ve yazılım alanlarında alımlar oluyor ama dört yıllığı iyi bir üniversitede derece ile okumalısın ki özel sektörde onun açık olsun
01 Yorumla
Soran1 yılYok özel sektör istemiyorum devlet daha iyi ama hangi uniye gitsem karar veremedim ya da hangi şehir
1 yılBende 4 yıllık öğretmenlik okumak yerine 2 yıllık bi bölüm yazmak istiyorum tren makinistligi Filan en azından önü açık
02 Yorumla
Soran1 yılOf hiç benlik meslekler değil nefret ediyorum herseyden
- 1 yıl
Aynı durumdayım
1 yılArtısı falan yok yazma bende önlisans sağlık okuyorum Devlet te alım özelde iş yok
01 Yorumla
Soran1 yılÖzelde çalışmak istemiyorum
KPSS ön lisans daha fazla alıp yapıyor diye biliyorum. Geçen senenin KPSS alımları fazlaydı önlisans alanında
00 Yorumla
1 yılEksileri gereksiz bir çok insanın olması, artıları başlangıç yapman azimli ol bitir 4 e tamamla
017 Yorumla
Soran1 yıl4 yıllık okumak istemiyorum istesem 4 yıllığa gidebilirim
- 1 yıl
Okurken de çalışabilirsin. Ama alacağın eğitimin seni yüksek yerlere getirmesi aşikar bir durum
- 1 yıl
Türkiye çapında derece denecek kısımdasın sen 2 yıllık mı düşünüyorsun tam böyle ağzının üstüne çarpmalık
Soran1 yılama sözelde işte hiçbir bölüm yok ki
Soran1 yılİşsiz kalicam her türlü
- 1 yıl
Öğretmenliğe hevesin yok mu
Soran1 yılyok nefret ediyorum okuldan tek hedefim diş hekimligide o da gelmedi:(((((
- 1 yıl
İşsiz akıl yapına göre kalırsın. Sadece bunu olucam diye bakmayacağın için kendini olabildiğince geliştirmeye adaman lazım.
- 1 yıl
Ee mezuna bırakıp tekrar denesen belli ki potansiyelin de yüksek kazanma adına
Soran1 yılBabam izin vermiyor işte abimde
- 1 yıl
Ne diyorlar tam olarak? Potansiyelin varken heba olma ya
Soran1 yılKim iki yıl bir sınava çalışır iki yıllık yazıp git diyorlar
- 1 yıl
Evden kovar gibi falan mı ne bu hangi 2 yıl bir sene çalıştın mı sende kazanma potansiyeli varken kazanacağına inançla gurur duymaları lazım bu ne saçma düşünce
Soran1 yılBelki üniversitede çalışırım napayim evden kovuyorlar yani
- 1 yıl
Bak onu yapabilirsin. Ki yaparsın bence, hatta yap ben gelip önünde saygıyla eğilicem heba etme ama kendini sen yaparsın
Soran1 yılİnşallah teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim. Kendine inan, sen başarırsın ben eminim
Artısı yok ki. Aşağılık kompleksine girer lisans okuyanları küçümsersin. Okuyacaksan 4-5 yıllık bir şey oku.
00 Yorumla
1 yılArtık üniversite ile iş hayatına atılmak çok mümkün değil, herkes üniversite mezunu.
00 YorumlaOkuduğun bölüm ve üniversiteye bağlı değişir
00 Yorumla
1 yılBence eksileri yok 2 yıllık sürekli okumak ve meslek öğrenmek yeterli
00 YorumlaKyk burs veya kredi aldığında yalnızca iki yıl alıyorsun, herkes iki yıllık çok kolay vs sanıyor ve sanki ap tallar gidiyor, 4 yıllık seçip kpss ye girip öyle bir deneyebilirsin
01 Yorumla
Soran1 yılOf çok kararsızım
1 yılçoğu iki yıllık üni bölümlerin çnüdaha açık hele ki sağlıksa ya da boy fizik tutuyorsa sivil havacılık öneririm
00 Yorumlaartısı çok eksiği yok ama bölüm nokta atışı olmalı
02 Yorumla
Soran1 yılNe olmalı hocam mesela
tercihleriniz hangi bölüm
011 Yorumla- 1 yıl
eczacılık iyidir
sadece al parayı ver ilacı yapmayacaksanız
keyifli olacaktır
bazı eczanelerin eczacıları para kazanamadıklarından şikayet eder sebeplerini hiç konuşmadık
gözlemlerime göre sohbet, dr, muayene yeri, ilgilenme, bilgilenme yeri, bazı tıbbi karışımların sunulduğu konsepti olan eczaneler çok popülerler
Soran1 yıl3 tane eczacılık öğrencisi ile konuştum çok pismanlar
Soran1 yılOf çok mutsuzum
- 1 yıl
birde size önereceğim eczeneye gidin gözlem yapın, sorun meslek iyimi? yaptım mı diye?+/- neler diye
sahibi ve çalışanı hala aynı iseler
en son 3,5 sene önce gördüm
2 side Bayaa yaşlanmışlardı
çevrem 39 yıldır tanıyanlarımız var
asla başka eczaneye gitmek istemeyeceğiniz bir yerdir
açık ve kendi yapımları ürünler de sunuyorlardı
küçük köy mahalle kahvesi ruhu vardı... herkes birbirini tanır, hastalığını bilir, sohbet eder, arkada iğne, pansuman yaptırır
bulamayacağınız aile konsepti
Soran1 yılYok istemiyorum ben sanırım
- 1 yıl
seçim yaparken, hatta hastalık için dr a giderseniz bir iki kişi ile yetinmeyin daha fazla fikri, bilgiyi, teşhisi koyum masaya akıl süzgecinden geçirin
varsa imkan bir 10 kişi/de fikri alın yani
bunu yağarken öğrenci/asistan değil mesleği icra edenden fikir alın
asistanları küçümsemedim yanlış anlaşılmasın... asistanlar ne derseler onu yapıyor olabilir (sistem öyle maalesef) ya da kendi tecrübesiz bilgisini kullanabilir
temkinli olun
Hiçbir işine yaramaz boş
017 Yorumla
Soran1 yılNe alakası var? Kuzenim tıbbi sekreterlikten atandı 80bin maaş aliyo nesi bos hemşirelikle aynı hemen hemen
Soran1 yılBelli oldu bu laubaliligin doktorsun ama beynim çürümüş galiba kendi sektöründen haberin var yok ve bilmeni isterim onlarda memur 😆
Soran1 yılTamam o yalan söylüyor maaşlarını yks rehberlik sayfalarına atan yüzlerce kişide mi yalan söylüyor doktor bey? Puanım 4 yıllık eczacılıga falan yetiyor ama ben 4 yıl okuyup işsiz kalmaktansa iki yıl okuyup kpss ile atanmayı tercih ediyorum
Soran1 yılEvet 4 yıllık okuyan arkadaşım üniyi bıraktı
İstediğini oku sen bakma insanlara
10 YorumlaŞans yüzde elli baksana nasıl atandı sekreterler
10 Yorumla
1 yılHemen iş bulabileceğin bi bölümse harika fikir
00 Yorumla4 yıllık okuyabiliyorsan 2 okuma bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGüzel bölümler var tıbbı sekreterlik falan
00 YorumlaHer meslek iş bulamıyor. Dikkatli ol.
00 YorumlaOlur tamam
00 Yorumlaİyi degilya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBomboş
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYeter artık yeter defol git
Cevap sahibi1 yılGelme cevaplarıma
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı